Artikel top billede

Google vil sende 180 satellitter i kredsløb om Jorden

Søgeselskabet Google vil i luften med et storstilet satellit-program, der skal give internet til hele Jordens befolkning. Google bliver dog næppe den eneste it-gigant, der forsøger sig med internet fra luften.

I dag er omkring 2,4 milliarder af Jordens godt syv milliarder mennesker forbundet til internettet.

Det tal vil software-giganten Google gerne have sparket i vejret. Selskabet er derfor blandt andet gået i luften med et storstilet ballonprojekt, der skal sende internettet ud til klodens net-løse egne.

Nu kan The Wall Street Journal også berette, at Google har planer om et større satellit-projekt, hvor selskabet søger at få sendt 180 små satellitter i kredsløb om Jorden.

De 180 satellitter er højkapacitetsenheder, der skal svæve i kredsløb i en lavere højde end traditionelle satellitter, og prisen for søgeselskabets anstrengelser lyder indtil videre på et sted mellem 5 milliarder og 16 milliarder kroner.

Google-selskab i fiasko-projekt

Faktisk er det sandsynligt, at prisen kan få et nøk eller to mere op i stratosfæren, alt afhængig af hvad Google kan få bygget satellitterne til.

Det har tidligere verdensomspændende satellitforsøg vist.

Det Google-ejede selskab Motorola var eksempelvis tilbage i 1999 involveret i et lignende projekt med selskabet Iridium, der gik bankerot efter at have brugt omkring 40 milliarder kroner på at få en trådløs telefonservice op at flyve.

Budgettet for hele dette storskala-projekt lød på astronomiske otte billioner kroner, og det kom i seriøse vanskeligheder, da der kun var 10.000 abonnenter, som betalte 16.000 kroner for en Iridium-telefon, der kostede knap 30 kroner i minuttet at tale i.

Iridium-projektet er trods sine økonomiske vanskeligheder stadig i luften, som du kan læse mere om her.

Ikke alene i luften

Googles nuværende satellit-projekt bliver ledet af Greg Wyler, som kommer fra iværksættervirksomheden O3b Networks Ltd, som for nylig blev tilknyttet Google, forlyder det fra The Wall Streets kilder.

Greg Wyler har på nuværende tidspunkt op mod 20 folk på satellit-projektet, som sammen med ballonprojektet skal være med til at udbrede internettet og dermed også forøge Googles omsætning.

En anden it-gigant, der også er på eventyr i luften for at få fingrene i flere brugere og dermed gøre aktionærerne gladere, er Facebook.

Det sociale netværk har tidligere på året løftet sløret for et storstilet laserbåret internet leveret af kæmpedroner. Det kan du læse mere om her.

Læs også:
Telegigant smider 264 milliarder kroner på bordet for satellit-firma

Facebook vil rulle internet ud til milliarder af mennesker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere