Artikel top billede

Sådan virker Googles ballondrevne internet

Google har planer om, at hele Jorden skal være dækket af internet. Se her, hvordan balloner 20 kilometer oppe i himlen skal dække klodens mest øde og fattige egne med internet.

Kun godt en tredjedel af planeten Jordens omkring syv milliarder mennesker har i dag adgang til et hurtigt internet.

Den skævvridning vil internet-giganten Google forsøge at rette op på med sit Project Loon - der som det tvetydige navn angiver, både er skørt og handler om balloner.

Konceptet kogt helt ned til en bouillonterning handler om at fyre et hav af balloner, udstyret med sende- og modtageudstyr, op i stratosfæren, hvor ballonerne så modtager internetsignalet og spreder det til sine nabo-balloner, så hver enkelt ballon dækker et område på 40 kilometer i diameter på jorden.

"Et netværk i himlen," kalder Google sin ballon-plan med kommunikerende balloner, hvor hastigheden på nettet, der benytter åbne industri- og forskningsradiobånd på 2,4 GHz og 5,8 GHz, gerne skulle give 3G-hastigheder eller hurtigere, når signalet rammer jorden.

"Vi håber, at balloner bliver en mulighed for at forbinde landdistrikter, øde og underservicerede egne, hvilket også kunne hjælpe med kommunikationen efter en naturkatastrofe," forklarer Google på sin officielle blog.

Sådan virker det

Du kan i den nedenstående video se, hvordan konceptet virker, efter at Google har arbejdet på projektet i flere år

Som det fremgår af videoen, er balloner valgt, fordi teknikerne på jorden kan benytte stratosfærens forskellige lag af vinde til at styre ballonerne, så de ikke bare blæser væk og ind over områder som Danmark, der allerede er dækket af internet nedgravet i jorden.

I dag har Google planer om at afprøve teknologien i lande på samme breddegrad som New Zealand, efter at 30 balloner er afsendt fra New Zealands South Island, hvor internettet endnu ikke er nået frem til alle afkroge.

Radioudstyret om bord i ballonerne er solcelledrevet, og radiokommunikationen og ballonernes placering bliver styret fra et kontrolcenter på jorden. 

Du kan selv følge projektet her på Googles ballonhjemmeside.

Andre virksomheder har også planer om, at internettet fremover kommer fra himlen. Det kan du læse mere om her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere