Artikel top billede

Sådan virker Googles ballondrevne internet

Google har planer om, at hele Jorden skal være dækket af internet. Se her, hvordan balloner 20 kilometer oppe i himlen skal dække klodens mest øde og fattige egne med internet.

Kun godt en tredjedel af planeten Jordens omkring syv milliarder mennesker har i dag adgang til et hurtigt internet.

Den skævvridning vil internet-giganten Google forsøge at rette op på med sit Project Loon - der som det tvetydige navn angiver, både er skørt og handler om balloner.

Konceptet kogt helt ned til en bouillonterning handler om at fyre et hav af balloner, udstyret med sende- og modtageudstyr, op i stratosfæren, hvor ballonerne så modtager internetsignalet og spreder det til sine nabo-balloner, så hver enkelt ballon dækker et område på 40 kilometer i diameter på jorden.

"Et netværk i himlen," kalder Google sin ballon-plan med kommunikerende balloner, hvor hastigheden på nettet, der benytter åbne industri- og forskningsradiobånd på 2,4 GHz og 5,8 GHz, gerne skulle give 3G-hastigheder eller hurtigere, når signalet rammer jorden.

"Vi håber, at balloner bliver en mulighed for at forbinde landdistrikter, øde og underservicerede egne, hvilket også kunne hjælpe med kommunikationen efter en naturkatastrofe," forklarer Google på sin officielle blog.

Sådan virker det

Du kan i den nedenstående video se, hvordan konceptet virker, efter at Google har arbejdet på projektet i flere år

Som det fremgår af videoen, er balloner valgt, fordi teknikerne på jorden kan benytte stratosfærens forskellige lag af vinde til at styre ballonerne, så de ikke bare blæser væk og ind over områder som Danmark, der allerede er dækket af internet nedgravet i jorden.

I dag har Google planer om at afprøve teknologien i lande på samme breddegrad som New Zealand, efter at 30 balloner er afsendt fra New Zealands South Island, hvor internettet endnu ikke er nået frem til alle afkroge.

Radioudstyret om bord i ballonerne er solcelledrevet, og radiokommunikationen og ballonernes placering bliver styret fra et kontrolcenter på jorden. 

Du kan selv følge projektet her på Googles ballonhjemmeside.

Andre virksomheder har også planer om, at internettet fremover kommer fra himlen. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere