Artikel top billede

Sådan virker Googles ballondrevne internet

Google har planer om, at hele Jorden skal være dækket af internet. Se her, hvordan balloner 20 kilometer oppe i himlen skal dække klodens mest øde og fattige egne med internet.

Kun godt en tredjedel af planeten Jordens omkring syv milliarder mennesker har i dag adgang til et hurtigt internet.

Den skævvridning vil internet-giganten Google forsøge at rette op på med sit Project Loon - der som det tvetydige navn angiver, både er skørt og handler om balloner.

Konceptet kogt helt ned til en bouillonterning handler om at fyre et hav af balloner, udstyret med sende- og modtageudstyr, op i stratosfæren, hvor ballonerne så modtager internetsignalet og spreder det til sine nabo-balloner, så hver enkelt ballon dækker et område på 40 kilometer i diameter på jorden.

"Et netværk i himlen," kalder Google sin ballon-plan med kommunikerende balloner, hvor hastigheden på nettet, der benytter åbne industri- og forskningsradiobånd på 2,4 GHz og 5,8 GHz, gerne skulle give 3G-hastigheder eller hurtigere, når signalet rammer jorden.

"Vi håber, at balloner bliver en mulighed for at forbinde landdistrikter, øde og underservicerede egne, hvilket også kunne hjælpe med kommunikationen efter en naturkatastrofe," forklarer Google på sin officielle blog.

Sådan virker det

Du kan i den nedenstående video se, hvordan konceptet virker, efter at Google har arbejdet på projektet i flere år

Som det fremgår af videoen, er balloner valgt, fordi teknikerne på jorden kan benytte stratosfærens forskellige lag af vinde til at styre ballonerne, så de ikke bare blæser væk og ind over områder som Danmark, der allerede er dækket af internet nedgravet i jorden.

I dag har Google planer om at afprøve teknologien i lande på samme breddegrad som New Zealand, efter at 30 balloner er afsendt fra New Zealands South Island, hvor internettet endnu ikke er nået frem til alle afkroge.

Radioudstyret om bord i ballonerne er solcelledrevet, og radiokommunikationen og ballonernes placering bliver styret fra et kontrolcenter på jorden. 

Du kan selv følge projektet her på Googles ballonhjemmeside.

Andre virksomheder har også planer om, at internettet fremover kommer fra himlen. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.