Sådan virker Googles ballondrevne internet

Google har planer om, at hele Jorden skal være dækket af internet. Se her, hvordan balloner 20 kilometer oppe i himlen skal dække klodens mest øde og fattige egne med internet.

Kun godt en tredjedel af planeten Jordens omkring syv milliarder mennesker har i dag adgang til et hurtigt internet.

Den skævvridning vil internet-giganten Google forsøge at rette op på med sit Project Loon - der som det tvetydige navn angiver, både er skørt og handler om balloner.

Konceptet kogt helt ned til en bouillonterning handler om at fyre et hav af balloner, udstyret med sende- og modtageudstyr, op i stratosfæren, hvor ballonerne så modtager internetsignalet og spreder det til sine nabo-balloner, så hver enkelt ballon dækker et område på 40 kilometer i diameter på jorden.

"Et netværk i himlen," kalder Google sin ballon-plan med kommunikerende balloner, hvor hastigheden på nettet, der benytter åbne industri- og forskningsradiobånd på 2,4 GHz og 5,8 GHz, gerne skulle give 3G-hastigheder eller hurtigere, når signalet rammer jorden.

"Vi håber, at balloner bliver en mulighed for at forbinde landdistrikter, øde og underservicerede egne, hvilket også kunne hjælpe med kommunikationen efter en naturkatastrofe," forklarer Google på sin officielle blog.

Sådan virker det
Du kan i den nedenstående video se, hvordan konceptet virker, efter at Google har arbejdet på projektet i flere årSom det fremgår af videoen, er balloner valgt, fordi teknikerne på jorden kan benytte stratosfærens forskellige lag af vinde til at styre ballonerne, så de ikke bare blæser væk og ind over områder som Danmark, der allerede er dækket af internet nedgravet i jorden.

I dag har Google planer om at afprøve teknologien i lande på samme breddegrad som New Zealand, efter at 30 balloner er afsendt fra New Zealands South Island, hvor internettet endnu ikke er nået frem til alle afkroge.

Radioudstyret om bord i ballonerne er solcelledrevet, og radiokommunikationen og ballonernes placering bliver styret fra et kontrolcenter på jorden. 

Du kan selv følge projektet her på Googles ballonhjemmeside.

Andre virksomheder har også planer om, at internettet fremover kommer fra himlen. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.