Google vil give afrikanerne internet

Et større satellit-samarbejde skal bringe internet ud til millioner af afrikanere. Google bidrager til projektet.

I Afrika er distancerne for store til, at internettet kan udbredes på sammen måde, som vi er vant til i Vesten. Derfor bliver satellitter bragt ind i forsøget på at give internettet et boost i Afrika, fordi det simpelthen er billigere.

Google er gået med i projektet, der skal bringe højhastigheds internet til henved tre milliarder mennesker i Afrika og andre udviklingslande.

Projektet har fået navnet "03b Networks", og målet er, at forbindelserne skal give hastigheder, der svarer til dem, som vi kender i vores del af verden. Projektet forventes i gang i 2010. Arbejdet med at producere 16 satellitter er sat i gang.

En af måderne som projektet vil bringe internet ud til afrikaner på, er ved at transmittere direkte til mobiltelefoner, som oplever et markant boom i Afrika i øjeblikket.

Det højere formål med projektet er at skabe muligheder for social og økonomisk vækst ved at faciltiere e-læring og give mulighed for at dele viden.

Der er allerede andre initiativer i gang for at bringe billigt og hurtigt internet til det afrikanske kontinent. Kenya er ved at føre et fiberoptisk kabel fra de Forenede Arabiske Emirater. Også projektet Eassy vil sørge for internet i Afrika ved at forbinde 21 lande.

"03b Networks" vil gavne befolkningerne i Afrika, Asien, Latinamerika og Mellemøsten. Projektet er også støttet af Liberty Global og banken HSBC.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sjællandsk online-veteran leverer rekordregnskab: Hæver omsætning med 25 procent
Online-forhandleren Computersalg.dk fortsætter væksten i det nye årsregnskab, hvor omsætningen overstiger 700 millioner kroner.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.