Google vil give afrikanerne internet

Et større satellit-samarbejde skal bringe internet ud til millioner af afrikanere. Google bidrager til projektet.

I Afrika er distancerne for store til, at internettet kan udbredes på sammen måde, som vi er vant til i Vesten. Derfor bliver satellitter bragt ind i forsøget på at give internettet et boost i Afrika, fordi det simpelthen er billigere.

Google er gået med i projektet, der skal bringe højhastigheds internet til henved tre milliarder mennesker i Afrika og andre udviklingslande.

Projektet har fået navnet "03b Networks", og målet er, at forbindelserne skal give hastigheder, der svarer til dem, som vi kender i vores del af verden. Projektet forventes i gang i 2010. Arbejdet med at producere 16 satellitter er sat i gang.

En af måderne som projektet vil bringe internet ud til afrikaner på, er ved at transmittere direkte til mobiltelefoner, som oplever et markant boom i Afrika i øjeblikket.

Det højere formål med projektet er at skabe muligheder for social og økonomisk vækst ved at faciltiere e-læring og give mulighed for at dele viden.

Der er allerede andre initiativer i gang for at bringe billigt og hurtigt internet til det afrikanske kontinent. Kenya er ved at føre et fiberoptisk kabel fra de Forenede Arabiske Emirater. Også projektet Eassy vil sørge for internet i Afrika ved at forbinde 21 lande.

"03b Networks" vil gavne befolkningerne i Afrika, Asien, Latinamerika og Mellemøsten. Projektet er også støttet af Liberty Global og banken HSBC.
IT-JOB

Saab Danmark A/S

Mechanical Engineer

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT-supporter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kollega til operationel Cybersikkerhed og -beredskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere