Telegigant smider 264 milliarder kroner på bordet for satellit-firma

En storhandel er på vej i det amerikanske tv- og satellit-marked. Læs her, hvad AT&T er klar til at smide over en kvart billion kroner for.

Den amerikanske telegigant AT&T har sat tænderne i tv-selskabet DirecTV's satellit-afdeling, og teleselskabet står angiveligt klar med 264 milliarder kroner for herlighederne.

Betalingen vil formentlig foregå i en blanding af aktier og kontanter, efter at de to selskabers bestyrelser har godkendt handlen.

Det skriver BBC.

Får 40 millioner tv-kunder
Den store handel kan dog endnu nå at blive forpurret, hvis enten DirecTV's aktionærer kaster en kæp i hjulet, eller det amerikanske justitsministerium og føderale kommunikationskommission forhindrer handlen af juridiske og konkurrencemæssige årsager.

Begge selskaber er dog fortrøstningsfulde omkring, at den store handel bliver en realitet inden for det næste år.

Ved at flette fingre opnår AT&T som USA's største teleselskab muligheder for alskens handler med tv, internet og salg af video til eksempelvis flyselskaber og så naturligvis adgang til 40 millioner af DirecTV's digitale tv-kunder i USA og Latinamerika.

Hvis/når opkøbet går igennem, har AT&T adgang til 70 millioner amerikaneres hjem.

Har været bremset før
At AT&T bare lige svinger sit American Express-kort og betaler resten i aktier er dog ingen garanti for, at selskabet rent faktisk også får, hvad det betaler for. 

For i 2011 gik en større handel med Deutsche Telekom i vasken, da AT&T forsøgte at opkøbe tyskernes mobiloperatør T-Mobile for godt 200 milliarder kroner. 

Dengang lød forklaringen fra AT&T, at det var regeringens mange krav til handlen, der i sidste omgang forpurrede aftalen mellem de to tele-giganter. 

Læs også:
AT&T køber tysk-ejede T-Mobile
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Tidligere Mastercard topchef skyder millioner af kroner i dansk fintech-startup: Lander i alt 60 millioner kroner
Den danske fintech virksomhed Cardlay henter 60 millioner kroner fra blandt andet den tidligere Mastercard-chef i Europa Javier Perez. Samtidig træder Perez ind i Cardlays bestyrelse.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.