Artikel top billede

Telegigant smider 264 milliarder kroner på bordet for satellit-firma

En storhandel er på vej i det amerikanske tv- og satellit-marked. Læs her, hvad AT&T er klar til at smide over en kvart billion kroner for.

Den amerikanske telegigant AT&T har sat tænderne i tv-selskabet DirecTV's satellit-afdeling, og teleselskabet står angiveligt klar med 264 milliarder kroner for herlighederne.

Betalingen vil formentlig foregå i en blanding af aktier og kontanter, efter at de to selskabers bestyrelser har godkendt handlen.

Det skriver BBC.

Får 40 millioner tv-kunder

Den store handel kan dog endnu nå at blive forpurret, hvis enten DirecTV's aktionærer kaster en kæp i hjulet, eller det amerikanske justitsministerium og føderale kommunikationskommission forhindrer handlen af juridiske og konkurrencemæssige årsager.

Begge selskaber er dog fortrøstningsfulde omkring, at den store handel bliver en realitet inden for det næste år.

Ved at flette fingre opnår AT&T som USA's største teleselskab muligheder for alskens handler med tv, internet og salg af video til eksempelvis flyselskaber og så naturligvis adgang til 40 millioner af DirecTV's digitale tv-kunder i USA og Latinamerika.

Hvis/når opkøbet går igennem, har AT&T adgang til 70 millioner amerikaneres hjem.

Har været bremset før

At AT&T bare lige svinger sit American Express-kort og betaler resten i aktier er dog ingen garanti for, at selskabet rent faktisk også får, hvad det betaler for. 

For i 2011 gik en større handel med Deutsche Telekom i vasken, da AT&T forsøgte at opkøbe tyskernes mobiloperatør T-Mobile for godt 200 milliarder kroner. 

Dengang lød forklaringen fra AT&T, at det var regeringens mange krav til handlen, der i sidste omgang forpurrede aftalen mellem de to tele-giganter. 

Læs også:
AT&T køber tysk-ejede T-Mobile
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere