Telegigant smider 264 milliarder kroner på bordet for satellit-firma

En storhandel er på vej i det amerikanske tv- og satellit-marked. Læs her, hvad AT&T er klar til at smide over en kvart billion kroner for.

Den amerikanske telegigant AT&T har sat tænderne i tv-selskabet DirecTV's satellit-afdeling, og teleselskabet står angiveligt klar med 264 milliarder kroner for herlighederne.

Betalingen vil formentlig foregå i en blanding af aktier og kontanter, efter at de to selskabers bestyrelser har godkendt handlen.

Det skriver BBC.

Får 40 millioner tv-kunder
Den store handel kan dog endnu nå at blive forpurret, hvis enten DirecTV's aktionærer kaster en kæp i hjulet, eller det amerikanske justitsministerium og føderale kommunikationskommission forhindrer handlen af juridiske og konkurrencemæssige årsager.

Begge selskaber er dog fortrøstningsfulde omkring, at den store handel bliver en realitet inden for det næste år.

Ved at flette fingre opnår AT&T som USA's største teleselskab muligheder for alskens handler med tv, internet og salg af video til eksempelvis flyselskaber og så naturligvis adgang til 40 millioner af DirecTV's digitale tv-kunder i USA og Latinamerika.

Hvis/når opkøbet går igennem, har AT&T adgang til 70 millioner amerikaneres hjem.

Har været bremset før
At AT&T bare lige svinger sit American Express-kort og betaler resten i aktier er dog ingen garanti for, at selskabet rent faktisk også får, hvad det betaler for. 

For i 2011 gik en større handel med Deutsche Telekom i vasken, da AT&T forsøgte at opkøbe tyskernes mobiloperatør T-Mobile for godt 200 milliarder kroner. 

Dengang lød forklaringen fra AT&T, at det var regeringens mange krav til handlen, der i sidste omgang forpurrede aftalen mellem de to tele-giganter. 

Læs også:
AT&T køber tysk-ejede T-Mobile
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.