Artikel top billede

Netflix brokker sig: Denne operatør sløver dit video-signal

Netflix mener, at en af de helt store teleoperatørers datanetværk for ofte er overbelastet, så brugerne af Netflix ikke oplever den optimale kvalitet.

Populære Netflix har ofte travlt med at fortælle om, hvor høj videokvalitet kunderne får adgang til via streaming, men i den seneste tid har selskabet været ude ude med et lidt andet budskab:

At operatørernes netværk kan være skyld i for ringe signaler.

Flere medier skriver om den offentlige diskussion mellem Netflix og Verizon, der startede, da Netflix begyndte at sende beskeder til nogle Verizon-kunder om, at Verizons netværk var overbelastet - hvilket i sagens natur kan gå ud over Netflix.

Verizon reagerede ifølge blandt andre The Verge med at melde ud, at Netflix ikke kunne bevise den påstand, fordi der var tale om nogle enkeltstående tests.

"Der er intet grundlag for det, når Netflix hævder, at problemer med afspilningen udelukkende skyldes Verizons netværk," lyder det blandt andet i et brev fra selskabet, der mener, at Netflix' udmeldinger kan skade dets forretning.

Nu har Netflix ifølge teknologi-mediet lovet at stoppe med at komme med denne slags advarsler imod bestemte operatører, men står samtidig fast ved, at det ønsker at skabe gennemsigtighed.

Ifølge BBC udtaler Netflix, at "det handler om, at kunderne ikke får, hvad de har betalt for hos deres bredbåndsleverandør."

Sagen bliver ikke mindre kompliceret af, at Netflix og Verizon for et par måneder siden indgik en aftale, der skulle sikre, at Netflix fungerer optimalt hos netop Verizon-kunderne.

At der er slået skår i det samarbejde, fremgår af et blogindlæg hos Verizon:

"Det er trist, at Netflix er villig til med vilje at vildlede sine kunder, så de kan bruges som brikker i forretnings-forhandlinger og regulatoriske sager," lyder det ifølge BBC.

Læs også:

Netflix klar med ny streaming-teknologi: Fire gange skarpere end HD

Derfor giver Netflix alle de andre bøllebank




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere