Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft efter audit-kritik: Vores kunder skal jo være korrekt licensierede

"Vores licensmodel bygger på tillid," lyder det fra Microsoft som reaktion på, at ny forening vil forsøge at bremse de forhadte licens-audits.

"Som softwareleverandør har vi en naturlig interesse i, at vores kunder er korrekt licensierede."

Sådan lyder det fra Microsoft, efter at it-konsulenten Jan Øberg forleden lancerede foreningen Itamorg, der har til formål at samle virksomheder i samlet front mod softwareleverandørernes licens-audits.

Jan Øberg mener, at software-leverandørerne er dygtige til at få overtaget på området, fordi reglerne er så komplekse, at mange virksomheder reelt er chanceløse og helt i audit-folkenes magt, når først en audit går i gang.

Tidligere har Apotekerforeningens it-chef, Niels Braae, fortalt til Computerworld, at det ikke er 'rimeligt at forlange, at fornuftige mennesker skal kunne sætte sig ind i det her. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre."

Det kan du læse mere om her.

Microsoft: Ingen er bevidst underlicensieret
Microsoft, der bliver nævnt som en af de softwareleverandører, der ofte står bag licens-audits, skriver i en mail til Computerworld, som kommunikationsdirektør Anders Adelhorst har fremsendt på vegne af Microsofts compliance-ansvarlige i Danmark, Christiane Rønnow Jensen, at området er 'komplekst.'

Det skyldes ifølge Christiane Rønnow Jensen, at licens-reglerne skal 'understøtte komplekse miljøer ude hos kunderne."

"Vores licensmodel bygger på tillid, og det er vores erfaring, at ingen kunder er bevidst underlicensieret. Derfor har vi en løbende dialog med vores kunder om fordelen ved software asset management, der rækker langt videre end blot license compliance," skriver Christiane Rønnow Jensen.

Microsoft ønsker ikke at stille op til mundtligt interview om sagen.

Computerworld ville ellers gerne have spurgt Microsoft om, hvor meget selskabet tjener på audits, hvor ofte en audit ender med en regning til kunden, om Jan Øberg har ret i sin kritik, hvor mange sider selskabets licens-betingelser fylder samt om, hvordan man som virksomhed kan undgå at blive knaldet til en audit.

Fyldt med hemmelighedskræmmeri

Microsofts uvillighed til at stille op til interview om selskabets audits understreger, at audits er et område fyldt med hemmelighedskræmmeri og diskretion i it-branchen.

Det skyldes ikke mindst, at mange virksomheder ifølge Computerworlds oplysninger frygter, at de kan blive præsenteret for en ny audit og en ny regning, hvis de er for åbenmundede i deres kritik af de software-leverandører, som de er afhængige af.

Samtidig kræver softwareleverandørerne ifølge kritikken, at virksomhederne underskriver fortrolighedserklæringer i forbindelse med licens-audits, hvilket gør, at de ikke vil fortælle noget om dem.

Du kan læse mere om det stærkt hemmelighedsfyldte område her: Jagten på de danske it-licenser er gået ind.

Læs også:

Tre simple råd: Sådan sparer du kassen på dummebøder til licens-politiet

Danskere blæser til kamp mod licens-audits: Sådan får vi prisen ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere