Artikel top billede

TDC klar med iPhone 6 om to uger - men er tavs om antallet

Om få uger får danskerne adgang til de nye iPhones. Men der er uvished om, hvor mange telefoner der kommer til Danmark.

Allerede om 14 dage kan danskerne få fingre i Apples to nye telefoner - iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Det bekræfter det danske teleselskab TDC, der fra og med den 26. september vil sælge de to nye telefoner.

Tidligere har Apple oplyst på sin hjemmeside, at virksomhedens nye telefoner kan "bestilles" fra den 26. september, men TDC bekræfter nu over for Computerworld, at telefonen også vil blive fysisk tilgængelig fra og med denne dag. 

Det er dog uvist, hvor mange kunder der rent faktisk vil kunne få adgang til telefonen på lanceringsdagen. For TDC ønsker ikke at oplyse til Computerworld, hvor mange telefoner der bliver sat til salg ved lanceringen. 

"Denne type oplysninger hører ind under kategorien forventede salgstal, og det er noget, som vi af konkurrencemæssige årsager ikke kan oplyse," siger Mette Marie Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver hos TDC.

Det vil sige, at kunder, der stiller sig i kø foran jeres butikker, ikke kan vide, om I har 50 eller 10.000 telefoner på lager? 

"Nej, det kan de ikke vide. Men mit gæt vil dog være, at vi nok får flere end 50 hjem."

Men ville det ikke være god service at oplyse forbrugerne om det, hvis der er et begrænset antal telefoner til rådighed?

"Tjo, men det kan vi ikke oplyse af konkurrencemæssige hensyn," siger hun.

Uvished om midnatsåbning

Da iPhone 5 blev lanceret i Danmark for to år siden, valgte flere telebutikker at holde midnatsåbent, men Mette Marie Rasmussen oplyser, at TDC endnu ikke har taget beslutning om, hvorvidt det vil være tilfældet ved lanceringen af de nye iPhones. 

Apple præsenterede de to nye iPhones ved en stor præsentation i Californien tidligere på ugen.

Begge telefoner får en betydeligt større skærm end de tidligere iPhone-modeller. Den største af de to, iPhone 6 Plus, får en skærm på 5,5 tommer, mens lillebroderen, Phone 6, får en skærm på 4,7 tommer.

Derudover bliver begge telefoner både tyndere og hurtigere end de forrige modeller, og de får tilmed indbygget en NFC-chip, der gør det muligt at bruge dem til mobilbetalinger.

Uden abonnement vil den billigste iPhone, iPhone 6 med 16 gb hukommelse, komme til at koste 5.199 kroner, mens den dyreste, iPhone 6 Plus med 128 gb, kommer til at koste 7.599 kroner. 

Læs også:

Mød Apples to nye iPhones

Overblik: Her er specs på iPhone 6 - og ni andre smartphones 

Her er alle højdepunkterne fra Apples store præsentation




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere