Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hackere gik lige gennem ny patch: Adobe forsøger at lukke stort Flash-hul på din pc igen

Blot en uge tog det for hackere at gennembryde en stor Adobe-patch til en sårbarhed i Flash Player, som blev udsendt for en måned siden. Nu prøver Adobe igen. Fjenden er de frygtede exploit kits.

Adobe forsøger for anden gang at lukke et stort sikkerheds-hul i Flash Player, som selskabet første gang forsøgte at lukke for en måned siden.

Dengang - 14. oktober - udsendte Adobe en opdatering med navnet 'CVE-2104-8439', der rettede softwaren. Selskabet regnede med, at sårbarheden, som dermed var fortid.

Det kan du læse mere om her: Opdateringer fra Oracle, Microsoft og Adobe: Store lappedag i dag

Men sådan skulle det ikke blive.

For sårbarheden blev udnyttet igen ganske kort tid efter, at Adobe havde udsendt denne første rettelse, efter såkaldte 'exploit kit'-udviklere hurtigt fandt ud af en omvej til fortsat at kunne udnytte sårbarheden.

Farlige pakker

'Exploit kits' er en slags software-pakker, som typisk lægges ud på websites, hvor pakken downloades, når en bruger browser forbi. Når den først er installeret, vil den hele tiden lede efter nye sårbarheder på den angrebne computer og herigennem installere malware.

Nu forsøger Adobe igen med en opdatering af opdateringen, der en gang for alle skal lukke sårbarheden.

'CVE-2014-8439' blev første gang udsendt 14. oktober for at lukke i alt fire sårbarheder

Det var sikkerhedsselskabet Kaffeine, der opdagede, at sårbarheden kunne udnyttes via blandt andet exploit-kittet Angler blot en uge efter, at den første gang var blevet lappet.

Senere blev også exploit kittene Astrum og Nuclear ændret, så de ligeledes kunne udnytte sårbarheden, hedder det.

Kaffeine kontaktede F-Secure, skriver sikkerhedschef Timo Hirvonen i en blog om emnet.

"Vi overvejede muligheden for, at den seneste patch forhindrede exploiten i at fungere, men at den grundlæggende årsag til sårbarheden stadig eksisterede, så vi kontakede Adobe Product Secuirty Incident Response Team," skriver han.

Adobe var enig i vurderingen og har derfor nu udsendt den nye rettelse, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere