Artikel top billede

Advarsel: Det kan koste dig din bil at overse digital post

Snart begynder de vigtige digital post-breve at tikke ind hos dig. Hvis du glemmer at tjekke din digitale post fra det offentlige, kan du blandt andet miste retten til at køre i din bil og snyde dig selv i boligstøtte.

Ligesom firmaer kan få klippet nummerpladerne, hvis de overser synsindkaldelser via digital post, kan private borgere også miste retten til at køre bil, hvis ikke synsindkaldelser bliver læst, og køretøjet synet.

Det fortæller Skat til Computerworld, da skattemyndigheden inden længe vil sende sine synsindkaldelser og andre vigtige meddelelser ud til borgernes digitale post-indbakker.

"Det kan have ganske alvorlige konsekvenser ikke at betale sin registreringsafgift eller ikke få sin bil til syn. Ultimativt kan konsekvensen være, at man ikke må køre i sin bil, før forholdet er bragt i orden igen," forklarer underdirektør Richard Hanlov fra Skats afdeling for afregning.

Den vigtige post på vej

Du kan som bilejer allerede nu begynde at forberede dig på, at synsindkaldelserne begynder at tikke ind i den digitale post henimod slutningen af året.

Det gælder for øvrigt også meddelelser fra myndigheder som ATP og UdbetalingDanmark, der kan få stor indflydelse på din privatøkonomi i 2015.

"Særligt i årets sidste uger tikker en række vigtige breve ind som Digital Post, og danskerne skal være særligt opmærksomme på de breve, som de skal reagere på," skriver Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

En halv million støtteordninger

Digitaliseringsstyrelsen har samlet en lille håndfuld af de vigtigste breve, som flere millioner danskere snart skal klikke frem i deres indbakker.

Hos UdbetalingDanmark drejer det sig først og fremmest om boligstøttemeddelelsen, der bliver sendt ud til en halv million danskere. Modtagerne kan i meddelelsen se, hvor meget de får i boligstøtte i 2015, efter UdbetalingDanmark har indsamlet oplysninger som eksempelvis indkomst og husleje.

"Det er helt afgørende, at borgerne får indberettet eventuelle ændringer til deres oplysninger inden udgangen af januar 2015," lyder budskabet fra UdbetalingDanmark.

Også pension i digital post

UdbetalingDanmark forklarer til Computerworld, at vigtigheden består i, at borgernes boligstøtte for 2015 beregnes ud fra disse tal fra Skat. Efter meddelelsen er udsendt har man fire uger til at ændre i sine tal, hvis ændringerne skal gælde fra 1. januar 2015.

Det vil sige, at hvis tallene fra blandt andre Skat ikke stemmer overens med virkeligheden, kan en borger risikere at snyde sig selv og få for lidt udbetalt i boligstøtte til næste år. Omvendt kan en for høj boligstøtte-sats godt korrigeres senere på året, så borgeren risikerer en tilbagebetaling.

Andre store udsendelser er Udbetaling Danmarks pensionsmeddelelser til landets 1, 3 millioner folke- og førtidspensionister og ATP's årsbrev til de 900.000 pensionister, der modtager ATP-pension. I disse breve kan pensionisterne se den beregnede pension for 2015.

Læs også: 

Pia Kjærsgaard: Frygter digital post bliver næste store it-skandale

Nu skal du bruge NemID hvis du vil skilles - se de nye løsninger her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere