Artikel top billede

Frygt for svindelmails tvinger Skat over på Digital Post

Skatteministeren vil sætte en stopper for mails fra Skat direkte i borgernes private mailboks.

Antallet af falske mails, der udgiver sig for at komme fra Skat får nu skatteminister Benny Engelbrecht til at love ændringer i Skats praksis med at sende mails direkte til borgernes private e-mail. Det skriver Politiken.

Skat er gennem længere tid blevet kritiseret for at sende mails om restskat, forskudsopgørelsen med aktive links til Skats hjemmeside direkte ud til borgernes personlige mailadresser.

Ifølge kritikerne gør Skats praksis det for nemt for it-kriminelle at ændre indholdet i de aktive links og på den måde lokke borgerne ind på hjemmesider, der forsøger at franarre borgerne personlige oplysninger som bank-konti, passwords med mere, som i yderste konsekvens kan misbruges til identitetstyveri.

Derfor lover ministeren nu at tage konsekvensen af kritikken, og fra foråret 2015 går Skat derfor over til at sende sine elektroniske breve ud til borgerne via digital post på borger.dk og e-boks, hvor indbakken kun modtager mails fra det offentlige plus de myndigheder organisationer og firmaer, som borgerne selv har giver adgang.

"Jeg vil ikke gå ind i en teknisk vurdering af, om det nu var en god eller dårlig ide at sende mails ud til borgerne med links. Det må Skats it-folk selv svare på."

"Men omkring kritikken af Skat vil jeg gerne sige, at det er godt, at mange eksperter kommer med gode råd til Skat om, hvordan de skal forholde sig til sikkerheden. Det kan få Skat til holde sig oppe på tæerne," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Han peger samtidig på, at Skats nye praksis ikke er nogen garanti for at man som borger ikke fortsat får svindelmails, der forsøger at lokke oplysninger ud af folk.

"Så Skat skal stadig gøre, hvad de kan for at sikre sig, at de har de rigtige advarsler på hjemmesiden, og at de anmelder alle forsøg på for eksempel mailsvindel," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

En opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at omkring 90 procent af alle danskere over 15 år nu er tilmeldt Digital Post.

Læs også:

Unge gider ikke digital post: Skal provokeres med quiz

Usability-ekspert: Her er ni problemer med digital post




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere