Frygt for svindelmails tvinger Skat over på Digital Post

Skatteministeren vil sætte en stopper for mails fra Skat direkte i borgernes private mailboks.

Antallet af falske mails, der udgiver sig for at komme fra Skat får nu skatteminister Benny Engelbrecht til at love ændringer i Skats praksis med at sende mails direkte til borgernes private e-mail. Det skriver Politiken.

Skat er gennem længere tid blevet kritiseret for at sende mails om restskat, forskudsopgørelsen med aktive links til Skats hjemmeside direkte ud til borgernes personlige mailadresser.

Ifølge kritikerne gør Skats praksis det for nemt for it-kriminelle at ændre indholdet i de aktive links og på den måde lokke borgerne ind på hjemmesider, der forsøger at franarre borgerne personlige oplysninger som bank-konti, passwords med mere, som i yderste konsekvens kan misbruges til identitetstyveri.

Derfor lover ministeren nu at tage konsekvensen af kritikken, og fra foråret 2015 går Skat derfor over til at sende sine elektroniske breve ud til borgerne via digital post på borger.dk og e-boks, hvor indbakken kun modtager mails fra det offentlige plus de myndigheder organisationer og firmaer, som borgerne selv har giver adgang.

"Jeg vil ikke gå ind i en teknisk vurdering af, om det nu var en god eller dårlig ide at sende mails ud til borgerne med links. Det må Skats it-folk selv svare på."

"Men omkring kritikken af Skat vil jeg gerne sige, at det er godt, at mange eksperter kommer med gode råd til Skat om, hvordan de skal forholde sig til sikkerheden. Det kan få Skat til holde sig oppe på tæerne," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Han peger samtidig på, at Skats nye praksis ikke er nogen garanti for at man som borger ikke fortsat får svindelmails, der forsøger at lokke oplysninger ud af folk.

"Så Skat skal stadig gøre, hvad de kan for at sikre sig, at de har de rigtige advarsler på hjemmesiden, og at de anmelder alle forsøg på for eksempel mailsvindel," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

En opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at omkring 90 procent af alle danskere over 15 år nu er tilmeldt Digital Post.

Læs også:

Unge gider ikke digital post: Skal provokeres med quiz

Usability-ekspert: Her er ni problemer med digital post
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.