Frygt for svindelmails tvinger Skat over på Digital Post

Skatteministeren vil sætte en stopper for mails fra Skat direkte i borgernes private mailboks.

Antallet af falske mails, der udgiver sig for at komme fra Skat får nu skatteminister Benny Engelbrecht til at love ændringer i Skats praksis med at sende mails direkte til borgernes private e-mail. Det skriver Politiken.

Skat er gennem længere tid blevet kritiseret for at sende mails om restskat, forskudsopgørelsen med aktive links til Skats hjemmeside direkte ud til borgernes personlige mailadresser.

Ifølge kritikerne gør Skats praksis det for nemt for it-kriminelle at ændre indholdet i de aktive links og på den måde lokke borgerne ind på hjemmesider, der forsøger at franarre borgerne personlige oplysninger som bank-konti, passwords med mere, som i yderste konsekvens kan misbruges til identitetstyveri.

Derfor lover ministeren nu at tage konsekvensen af kritikken, og fra foråret 2015 går Skat derfor over til at sende sine elektroniske breve ud til borgerne via digital post på borger.dk og e-boks, hvor indbakken kun modtager mails fra det offentlige plus de myndigheder organisationer og firmaer, som borgerne selv har giver adgang.

"Jeg vil ikke gå ind i en teknisk vurdering af, om det nu var en god eller dårlig ide at sende mails ud til borgerne med links. Det må Skats it-folk selv svare på."

"Men omkring kritikken af Skat vil jeg gerne sige, at det er godt, at mange eksperter kommer med gode råd til Skat om, hvordan de skal forholde sig til sikkerheden. Det kan få Skat til holde sig oppe på tæerne," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Han peger samtidig på, at Skats nye praksis ikke er nogen garanti for at man som borger ikke fortsat får svindelmails, der forsøger at lokke oplysninger ud af folk.

"Så Skat skal stadig gøre, hvad de kan for at sikre sig, at de har de rigtige advarsler på hjemmesiden, og at de anmelder alle forsøg på for eksempel mailsvindel," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

En opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at omkring 90 procent af alle danskere over 15 år nu er tilmeldt Digital Post.

Læs også:

Unge gider ikke digital post: Skal provokeres med quiz

Usability-ekspert: Her er ni problemer med digital post
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.