Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Frygt for svindelmails tvinger Skat over på Digital Post

Skatteministeren vil sætte en stopper for mails fra Skat direkte i borgernes private mailboks.

Antallet af falske mails, der udgiver sig for at komme fra Skat får nu skatteminister Benny Engelbrecht til at love ændringer i Skats praksis med at sende mails direkte til borgernes private e-mail. Det skriver Politiken.

Skat er gennem længere tid blevet kritiseret for at sende mails om restskat, forskudsopgørelsen med aktive links til Skats hjemmeside direkte ud til borgernes personlige mailadresser.

Ifølge kritikerne gør Skats praksis det for nemt for it-kriminelle at ændre indholdet i de aktive links og på den måde lokke borgerne ind på hjemmesider, der forsøger at franarre borgerne personlige oplysninger som bank-konti, passwords med mere, som i yderste konsekvens kan misbruges til identitetstyveri.

Derfor lover ministeren nu at tage konsekvensen af kritikken, og fra foråret 2015 går Skat derfor over til at sende sine elektroniske breve ud til borgerne via digital post på borger.dk og e-boks, hvor indbakken kun modtager mails fra det offentlige plus de myndigheder organisationer og firmaer, som borgerne selv har giver adgang.

"Jeg vil ikke gå ind i en teknisk vurdering af, om det nu var en god eller dårlig ide at sende mails ud til borgerne med links. Det må Skats it-folk selv svare på."

"Men omkring kritikken af Skat vil jeg gerne sige, at det er godt, at mange eksperter kommer med gode råd til Skat om, hvordan de skal forholde sig til sikkerheden. Det kan få Skat til holde sig oppe på tæerne," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

Han peger samtidig på, at Skats nye praksis ikke er nogen garanti for at man som borger ikke fortsat får svindelmails, der forsøger at lokke oplysninger ud af folk.

"Så Skat skal stadig gøre, hvad de kan for at sikre sig, at de har de rigtige advarsler på hjemmesiden, og at de anmelder alle forsøg på for eksempel mailsvindel," siger Benny Engelbrecht til Politiken.

En opgørelse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at omkring 90 procent af alle danskere over 15 år nu er tilmeldt Digital Post.

Læs også:

Unge gider ikke digital post: Skal provokeres med quiz

Usability-ekspert: Her er ni problemer med digital post
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere