Artikel top billede

Streaming sender fjernsynet på pension: 10 it-ting du vil gøre anderledes i 2015

Dine vaner ændrer sig i takt med udviklingen, og i 2015 vil du efterspørge disse 10 teknologi-områder. Kryptering, streaming og sensorer er tre af pejlemærkerne.

Det er svært at spå - specielt om fremtiden, men den teknologiske udvikling betyder, at forbrugsmønstrene for dig og mig ændrer sig løbende.

Ericsson ConsumerLab har åbnet for indholdet i telefirmaets årlige trends-rapport, der beskriver de vigtigste forbrugertrends for 2015 og frem til 2020.

Her kan man finde 10 forbrugertrends, der kommer til at ændre din hverdag.

Et gennemgående tema er, at vi er blevet mere trygge ved teknologien. Derfor forventer vi også, at teknologien i højere grad vil rykke ind i vores hjem.

For eksempel ønsker vi sensorer, der registrerer el- eller vandproblemer i hjemmet og overvågning af elapparater i køkkenet, viser rapporten.

En anden tendens er, at fjernsynet er på vej på pension. Ikke indholdet, men de fastlagte tider for programmer og film.

I 2015 vil flere forbrugere således se mere streamet tv end traditionelt fjernsyn.

Resultaterne fra rapporten "10 Hot Consumer Trends for 2015 and Beyond" kommer fra Ericsson ConsumerLabs.

I år har rapporten fokuseret på smartphone-ejere i alderen 15-59 i London, New York, San Francisco, Moskva, Sydney, Tokyo, Mexico City, Sao Paulo, Shanghai og Johannesburg. Undersøgelsen repræsenterer statistisk 85 millioner internetbrugere, skriver firmaet.

10 ting du vil gøre anderledes

Her er de ti vigtigste forbrugertrends for 2015 og frem:

1. Streaming fremfor fjernsyn: For første gang vil der i 2015 være flere, der ser streamet indhold fremfor traditionelt flow-fjernsyn. Forbrugermønstrene for indhold bliver også mere globale.

2. Sensorer: Hjemmesensorer, der registrerer praktiske ting som eksempelvis vand- og elektricitet har stor interesse blandt verdens forbrugere.

3. Wearables: Smartwatches og andre gadgets, der kan tages på, åbner flere nye kommunikationsmåder, der gør det lettere at komme i kontakt med venner og familie.

4. Realtidsinformationer: I takt med, at internettet gør os bedre informerede, træffer vi bedre beslutninger. Forbrugerne mener, at digitale kort med trafikinformation, energiforbrugs-apps og vandkvalitetsmålere vil begynde at blive udbredt.

5. Økonomisk deling: Deleøkonomi-løsninger, som eksempelvis boligudlejningstjenesten Airbnb, vil eksplodere. Halvdelen af alle smartphone-ejere er åbne for, at udleje deres lejlighed, deres husholdningsapparater eller fritidsudstyr, da det både er belejligt og kan spare dem penge.

6. Telefonen betaler: 48 procent af alle smartphone-ejere vil hellere bruge deres telefon til at betale for varer med, og 80 procent mener, at smartphonen vil have erstattet pungen i 2020.

7. Kryptering: Selv om næsten halvdelen af smartphone-ejere gerne vil bruge mobilen til betaling, vil de ikke dele personlige oplysninger. 56 procent af alle smartphone-ejere ser gerne, at al deres internet-kommunikation er krypteret.

8. Fitness-sky: Smartphone-ejere mener, at cloud-baserede tjenester har potentialet til at give dem et sundere og længere liv. Fitness-apps, pulsmålere og tallerkener, der kan analysere vores mad, kan altså forlænge vores liv.

9. Velkommen til robotter: 57 procent af de adspurgte forbrugere ser gerne, at en robot ordnede deres vasketøj, imens 36 procent gerne vil have en robot til at holde dem med selskab derhjemme.

10. Børn forbinder til alt: 46 procent af smartphone-ejere mener, at børn kommer til at forvente, at alt er forbundet, når de bliver ældre.

Læs også:
Microsoft efter data-analyse: Disse ting kommer til at hitte i 2015

Ny internet-adfærd kan måles: Sådan har vi reageret på overvågning og Edward Snowden-skandalen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere