Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Microsoft efter data-analyse: Disse ting kommer til at hitte i 2015

Baseret på selskabets Bing-søge-teknologi bedyrer Microsoft at kunne forudse, hvad der kommer til at hitte i 2015. Hvem udgiver årets album? Hvad bliver årets mest populære mad? Hvilken film bliver den største succes? Hvad bliver moden. Få svarene her.

Microsoft har tidligere forsøgt at regne sig frem til vinderne af VM i fodbold ved at analysere massevis af tilgængelige data for de enkelte hold.

Det kan du læse mere om her: Fodbold-VM 2014: Computere har fundet vinderne

Selskabet anvender nu de samme teknologier til at regne sig frem til en række forskellige trends og successer i 2015.

Det sker med baggrund i data, som primært er blevet indsamlet via Microsofts søgemaskine Bing og dernæst analyseret og crushet i selskabets analyseværktøjer.

Microsoft forudser således, at sangerinden Beyoncés album 'Beyoncé' bliver Årets Album i 2015 på det amerikanske marked, mens Årets Sang her bliver 'Take me to church' af Hozier.

På film-området vil filmen 'Boyhood' blive en succes. Den vil ligeledes vinde en Golden Globe for årets bedste film, mens skuespilleren Julianne Moore ifølge beregningerne vil få en Golden Globe som bedste kvindelige hovedrolle-indehaver for sin rolle i filmen 'Still Alice.'

Bedste mandlige skuespiller bliver Michael Keaton.

Mad og mode

Microsoft har også indhentet massive mængder data ind fra hele verden inden for mad og mode.

Her tegner der sig forskellige trends for de forskellige verdensdele, hvor asiaterne eksempelvis er glade for Prada, mens vi i Europa især vil vende os i retning af mærker som Michael Kors, Chanel og Louis Vuitton.

Analysen viser desuden, at moden i Europa i 2015 vil være præget af pastel-farver, harem-bukser, rullekraver og blomster-mønstre.

På mad-siden vil vi i Europa især være glade for pulled pork, kebab og hummus, mens man i Syd-amerika i stedet vil foretrække panini, ratatouille og hummus.

Amerikanerne? Ja, de vil gerne spuse hummus, falafel og baklava og forloren hare i 2015.

Når det gælder elektronik, vil det i Europa især blive smart og udbredt at anvende wearables. Men også såkaldte 'digital personal assistants' samt forskellige gadgets til hjemmet, bliver udbredte.

Nøjagtigt samme billede tegner sig for USA og de asiatiske lande, fremgår det.

I Europa vil vi i øvrigt foretrække Apple Watch fremfor Samsung Gear og Microsoft Band, kan man se.

Microsoft har også kigget på de rejsedestinationer, som vi især vil foretrække i 2015.

Europæerne vil især rejse til London, Paris, Edinburgh og New York, mens amerikanerne især vil købe flybilletter til London, Paris, Cancun (Mexico) og San José (Costa Rica).

Asiaterne vil gerne til Bali, Shanghai og Singapore, mens sydamerikanerne vil rejse til Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo og Kingston.

Du kan dykke ned i Microsofts forudsigelser her: Microsoft predictions 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.