Artikel top billede

Microsoft efter data-analyse: Disse ting kommer til at hitte i 2015

Baseret på selskabets Bing-søge-teknologi bedyrer Microsoft at kunne forudse, hvad der kommer til at hitte i 2015. Hvem udgiver årets album? Hvad bliver årets mest populære mad? Hvilken film bliver den største succes? Hvad bliver moden. Få svarene her.

Microsoft har tidligere forsøgt at regne sig frem til vinderne af VM i fodbold ved at analysere massevis af tilgængelige data for de enkelte hold.

Det kan du læse mere om her: Fodbold-VM 2014: Computere har fundet vinderne

Selskabet anvender nu de samme teknologier til at regne sig frem til en række forskellige trends og successer i 2015.

Det sker med baggrund i data, som primært er blevet indsamlet via Microsofts søgemaskine Bing og dernæst analyseret og crushet i selskabets analyseværktøjer.

Microsoft forudser således, at sangerinden Beyoncés album 'Beyoncé' bliver Årets Album i 2015 på det amerikanske marked, mens Årets Sang her bliver 'Take me to church' af Hozier.

På film-området vil filmen 'Boyhood' blive en succes. Den vil ligeledes vinde en Golden Globe for årets bedste film, mens skuespilleren Julianne Moore ifølge beregningerne vil få en Golden Globe som bedste kvindelige hovedrolle-indehaver for sin rolle i filmen 'Still Alice.'

Bedste mandlige skuespiller bliver Michael Keaton.

Mad og mode

Microsoft har også indhentet massive mængder data ind fra hele verden inden for mad og mode.

Her tegner der sig forskellige trends for de forskellige verdensdele, hvor asiaterne eksempelvis er glade for Prada, mens vi i Europa især vil vende os i retning af mærker som Michael Kors, Chanel og Louis Vuitton.

Analysen viser desuden, at moden i Europa i 2015 vil være præget af pastel-farver, harem-bukser, rullekraver og blomster-mønstre.

På mad-siden vil vi i Europa især være glade for pulled pork, kebab og hummus, mens man i Syd-amerika i stedet vil foretrække panini, ratatouille og hummus.

Amerikanerne? Ja, de vil gerne spuse hummus, falafel og baklava og forloren hare i 2015.

Når det gælder elektronik, vil det i Europa især blive smart og udbredt at anvende wearables. Men også såkaldte 'digital personal assistants' samt forskellige gadgets til hjemmet, bliver udbredte.

Nøjagtigt samme billede tegner sig for USA og de asiatiske lande, fremgår det.

I Europa vil vi i øvrigt foretrække Apple Watch fremfor Samsung Gear og Microsoft Band, kan man se.

Microsoft har også kigget på de rejsedestinationer, som vi især vil foretrække i 2015.

Europæerne vil især rejse til London, Paris, Edinburgh og New York, mens amerikanerne især vil købe flybilletter til London, Paris, Cancun (Mexico) og San José (Costa Rica).

Asiaterne vil gerne til Bali, Shanghai og Singapore, mens sydamerikanerne vil rejse til Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo og Kingston.

Du kan dykke ned i Microsofts forudsigelser her: Microsoft predictions 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere