Artikel top billede

(Foto: PC World)

Ny malware går direkte efter virksomhedens Active Directory

Sikkerhedsfolk advarer mod ny malware, der er designet til at snige sig ind via virksomhedens helt afgørende AD, så de it-kriminelle kan stjæle data.

Active Directory (AD) er en helt afgørende teknologi i de fleste virksomheder, hvor AD'et bruges til holde styr på blandt andet adgangstilladelser, politikker og nye software-udrulninger.

Netop fordi AD'et er så kritisk, bør man nu være ekstra på vagt.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost, der fortæller, at administratorer skal være opmærksomme på unormal brugeraktivitet.

Den nye malware, der er på spil, går efter AD'er med single-faktor autentificering og er allerede blevet brugt mod en større virksomhed i London.

"Hackere, der allerede var på virksomhedens netværk via en remote access-trojaner, udrullede malwaren, der kaldes Skeleton Key, for at stjæle legitime, interne login-oplysinger og infiltrere dem udefra uden at rejse mange røde flag," lyder beskrivelsen blandt andet med henvisning til de sikkerhedsfolk fra Dell, der står bag oplysningerne om Skeleton Key.

En 'Skeleton Key' er den amerikanske betegnelse for en nøgle, der er designet til eksempelvis at kunne låse alle døre i en bygning op.

Genstart kan dræbe malwaren

Ifølge Dell-folkene er Skeleton Key endnu ikke ret modstandsdygtig, idet malwaren installeres som en in-memory patch på et Active Directory og derfor ikke overlever, hvis man genstarter.

En af forklaringerne på dette kan dog være, at de kriminelle ikke ønsker at efterlade spor af deres tilstedeværelse, fordi de vil stjæle eksempelvis login-data uden at blive opdaget, forklares det på Threatpost.

Du kan læse hele beskrivelsen af Skeleton Key fra Dell SecureWorks her.

Afsløringerne af den nye malware, der er rettet mod virksomhederne, kommer samtidig med, at Computerworld tidligere på ugen kunne fortælle, at der alene fra 2010 til 2014 er registreret mere end 1.200 angreb mod den danske stat.

Den slags tal giver et indblik i, hvor aktive de it-kriminelle er bare i forhold til denne del af vores samfund.

"Vi vurderer, at cirka en fjerdedel af sikkerhedshændelserne har været alvorlige," forklarede Center for Cybersikkerheds chef, Thomas Lund-Sørensen, til Computerworld.

Læs også:

Trojansk hest jagter dine adgangskoder: Sådan kan du forsvare dig

Danmark udsat for hundredvis af alvorlige hackerangreb

Hackere kidnapper tilfældige routere - og bruger dem til angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere