Artikel top billede

Dump: Youtube.

World Backup Day: Husk det - så vi slipper for voksne mænd, der tuder

Rigtige mænd tager ikke backup, de græder, lyder et it-ordsprog. Men sådan behøver det ikke at være. I dag er det World Backup Day. Husk det nu.

Har du husket at tage en backup for nylig?

Hvis ikke, så er du langt fra den eneste.

For at sprede opmærksomheden omkring vigtigheden af en backup og derved mulighed for at genskabe de digitale billeder, dokumenter eller filer, der har hobet sig op på harddisken, er 31. marts blevet udråbt til World Backup Day.

Ifølge websiden er det kun én ud af fire, der sørger for at have en ordentlig kopi af ettaller og nuller, og alene i år er der 60.000.000 computere, der vil fejle og stå med et behov for at blive genfodret med data.

Ligeledes kan du læse, at 113 smartphones bliver stjålet eller mistet hvert eneste minut året rundt og en ud af 10 computere bliver inficeret med ondsindet kode hver eneste måned.

World Backup Day har til formål at uddanne og motivere offentligheden om vigtigheden af at tage forholdsregler, der beskytter og sikre deres mest værdifulde digitale oplysninger.

På siden får du også hjælp til, hvordan du selv kan bygge en kopi eller bruge skyen til at holde styr på den ekstra udgave af dine data

Læs også: I problemer? Sådan får du styr på storage og backup

Rigtige mænd tager backup

Og data betyder naturligvis mere for os end hardware-dimserne.

Vi bliver faktisk tre gange mere ulykkelige, hvis vi mister vores fotos, end hvis vi mister vores telefon, computer eller tablet, viser en undersøgelse foretaget af databeskyttelses-virksomheden Acronis

Acronis har som optakt til World Backup Day spurgt end 350 forbrugere, hvordan de værdsætter og beskytter de oplysninger, der er placeret på deres computerenheder.

Resultaterne viser at databackup og digitalt ansvar er meget vigtig for os.

Men undersøgelsen viser også, at de adspurgte ikke gør nok for at sikre deres data.

Mere end 50 procent af de adspurgte opbevarer deres data udelukkende på deres computer og altså ikke i skyen eller på en ekstern enhed.

Af dem, der bruger et databackup-system, er det kun en tredjedel der beskytter hele deres computersystem. Resten tager kun backup af udvalgte filer.

"Hovedparten af forbrugere forstår ikke vigtigheden af at sikkerhedskopiere deres digitale minder før skaden sker og deres data er væk for altid, siger Serguei Beloussov, der er direktør i Acronis.

Næsten halvdelen af de adspurgte forbrugere sætter værdien af deres data til over 1.000 dollar eller små 7.000 kroner, og 94 procent af de adspurgte er villige til at bruge helt op til 100 dollar til forebyggende backup af deres data.

Men det behøver slet ikke at koste noget.

Se selv på World Backup Day og husk det så (også) i morgen.

Læs også:
Test: Så god er Seagate Plus til at tage backup af dit liv

Husk det nu: Tag backup af din Gmail- og Facebook-konto

Open source er ikke så sikkert som du tror: Derfor skal du ikke lægge backup på din NAS-server

I problemer? Sådan får du styr på storage og backup




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere