Artikel top billede

Stortest af 22 programmer: Her er det bedste antivirusprogram lige nu

Microsoft får klø, mens et produkt fra Rusland lægger sig i spidsen. Her er de bedste antivirusprogrammer lige nu.

Den uafhængige sikkerhedsorganisation AV-Comparatives, der har specialiseret sig i at se antivirusproducenterne efter i sømmene og teste om de holder, hvad de lover, har testet 22 programmer.

Selskabet kan derfor konkludere hvilken anti-virusprogrammer, der er de bedste lige nu.

Fokus i denne test har været på detektionsrate, eller med andre ord, hvor mange procent af de ondsindede koder programmerne kan opdage i dagligt brug.

Områder som brugervenlighed eller pris har således ikke været elementer i bedømmelsen af programmerne.

Det er ikke alle producenter, der har haft lyst til at deltage eller mulighed for at være med. Det er således ikke en komplet test, men et solidt overblik over 22 meget benyttede programmer i hele verden.

Alle produkter er opdateret umiddelbart før, at testen er løbet at stablen, de havde internet/cloud-adgang under testen, hvor 131.189 malware-programmer af nyere dato er kørt gennem de 22 testede antivirusprogrammer.

Antivirusprogrammerne er blevet afviklet på en pc med Windows 7 SP1 64-bit.

Her er vindere og tabere

AV-comparatives har opgjort detektionsraten i dette skema.

Bedst ser det ud for Avira og russiske Kaspersky, men med F-Secure, Bitdefender, BullGuard og flere andre programmer er lige i hælene på de to vindere i marts-testen.

Nederst i skemaet ligger Microsoft med det lidt kedelige tal 86,3 tilknyttet resultatet.

Et andet element, man også bør tage med i sine overvejelser, handler om falske positiver, altså om antivirusprogrammet råber alarm uden grund.

Her er der byttet plads på top og bund da Microsoft har lagt sig i spidsen. Den lave detektionsrate bør dog give rum for eftertanke.

Topscoren Avira kravler omvendt langt ned af listen med hele 44 falske positiver i testen.

Da test af antivirusprogrammer nødvendigvis må være baseret på kendte trusler, kan man naturligvis altid diskutere om de også kan fange fremtidens malware.

Men test af denne type giver et godt overbliksbillede over situationen lige nu og et vink med en vognstang om hvem, der har styr på trusselsbilledet og den nødvendige teknologi til at stoppe problemerne.

Læs i øvrigt også: Ineffektiv og gammeldags: Har antivirus overhovedet nogen fremtid?

Du kan finde maser af testresultater gennem en lang periode og med forskellige kriterier som fokusområder på AV-Comparatives webside.

Læs også:
Stortest: Her er den bedste malware-beskyttelse til din Android-mobil

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Test: Så god er din antivirus til at fange phishing

Stortest af antivirus-programmer til din smartpone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere