Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Den første store og uafhængige test af antivirusprogrammer til Windows 8 sender Microsofts eget produkt i skammekrogen med et af de dårligste testresultater. Her er vindere og tabere.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj

Det antivirusprogram, som Microsoft selv producerer og leverer sammen med styresystemet Windows 8, får bundkarakterer i en kæmpe test af antivirusprogrammet til netop Windows 8.

Det er et af de resultater, man kan læse i testen, der netop er udført af AV-Test.

AV-Test er kendt som en uafhængig organisation, der har 30 sikkerhedsspecialister placeret i de tyske byer Magdeburg og Leipzig.

Testen omfatter 26 produkter til almindelige brugere, de såkaldte home user products, og den er gennemført i januar og februar 2013, hvilket betyder, at der er testet for de nyeste trusler.

Ud over Microsofts Windows Defender giver testen bundkarakterer til Comodo og AhnLab, der opnår de dårligste resultater.

Windows Defender ender med en samlet score på 11.5. Til sammenligning modtager Comodo Internet Security Premium 6.0 og AhnLab V3 Internet Security 8.0 en score på 10.0 ud af 18.

Til testresultatet bør man dog knytte den bemærkning, at Windows 8 kommer præinstalleret med Windows Defender, så uanset bundresultatet opnår den almindelige slutbruger en bedre beskyttelse med Windows 8 end en med Windows 7 eller ældre version af Microsoft OS uden antivirus.

I den modsatte ende af skalaen ender Bitdefender som samlet topscorer med Kaspersky lige i hælene.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.