Artikel top billede

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Den første store og uafhængige test af antivirusprogrammer til Windows 8 sender Microsofts eget produkt i skammekrogen med et af de dårligste testresultater. Her er vindere og tabere.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj

Det antivirusprogram, som Microsoft selv producerer og leverer sammen med styresystemet Windows 8, får bundkarakterer i en kæmpe test af antivirusprogrammet til netop Windows 8.

Det er et af de resultater, man kan læse i testen, der netop er udført af AV-Test.

AV-Test er kendt som en uafhængig organisation, der har 30 sikkerhedsspecialister placeret i de tyske byer Magdeburg og Leipzig.

Testen omfatter 26 produkter til almindelige brugere, de såkaldte home user products, og den er gennemført i januar og februar 2013, hvilket betyder, at der er testet for de nyeste trusler.

Ud over Microsofts Windows Defender giver testen bundkarakterer til Comodo og AhnLab, der opnår de dårligste resultater.

Windows Defender ender med en samlet score på 11.5. Til sammenligning modtager Comodo Internet Security Premium 6.0 og AhnLab V3 Internet Security 8.0 en score på 10.0 ud af 18.

Til testresultatet bør man dog knytte den bemærkning, at Windows 8 kommer præinstalleret med Windows Defender, så uanset bundresultatet opnår den almindelige slutbruger en bedre beskyttelse med Windows 8 end en med Windows 7 eller ældre version af Microsoft OS uden antivirus.

I den modsatte ende af skalaen ender Bitdefender som samlet topscorer med Kaspersky lige i hælene.

Gratis løsninger er rigtigt gode

Testen omfatter både betalingsprogrammer og programmer, der er gratis.

Og gratis betyder ikke nødvendigvis dårlig.

Faktisk klarer programmer som AVG og AVAST, som begge kan bruges af private uden betaling, sig rigtig godt i testen.

De lander på en score på henholdsvis 15.0 og 15.5 ud af 18.

Microsoft dumper igen, igen

Det er ikke første gang, at Microsofts sikkerhedsprogram dumper i en antivirus test.

Senest i januar 2013, hvor sangen var den samme.

Her viste en test, at 15 af de 100 mest udbredte former for malware slap igennem forsvaret, selvom Microsofts eget indbyggede antivirusprogram var slået til.

Dengang lovede Microsoft at gøre noget ved problemerne, men ser man på de nye resultater, har de ikke helt nået det endnu.

Testen omfatter kategorierne beskyttelse, effektivitet og brugervenlighed.

Derfor kan personlige præferencer i denne ene eller anden kategori have betydning for, hvilket program du skal vælge.

AV-Test har bygget en meget overskuelig webside, hvor alle programmerne er rangeret i listeform.

Læs også:
Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Microsoft efter elendig antivirus-test: Her er forklaringen

Test: Så elendig er Microsofts antivirus-værktøj
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere