Artikel top billede

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Ud af otte antivirusprogrammer til Mac klarer syv sig godt, mens ét dumper. Her er dommen over, hvad du får i både betalings- og gratis-udgaver til din Mac-sikkerhed.

Antivirus til Mac er stadig i sin vorden, og der er delte meninger om, hvorvidt der overhovedet er behov for beskyttelse af platformen, som historisk ikke er løbet ind i de helt store sikkerhedsproblemer.

En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld fra sidste år viste, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerheds-software installeret på trods af, at malwaren Flashback på det tidspunkt hærgede platformen.

Specielt den sløvende effekt på systemet nævnes som begrundelse for manglende sikkerheds-software.

På den anden side advarer sikkerhedsfolk mod, at der kommer flere og flere trusler mod platformen.

Apple selv har tilsyneladende været lidt i tvivl om, hvad firmaet skal mene om sikkerhed og antivirus.

Sikkerhedsprodukterne til Mac-maskinerne er dog kommet på markedet, og den tyske non-profit-organisation AV-Comparatives har testet otte antiviruspakker til Apples nuværende platform OS X Mountain Lion.

Både de gratis og betalingspakkerne.

Der er ikke givet en karakter til de enkelte produkter, men ifølge AV-Comparatives' vurdering er de syv programmer, der bestod testen, alle gode nok til at forhindre virus på din Mac.

Programmerne har forskellige funktioner, og derfor har AV-Comparatives givet en skriftlig vurdering, så du kan finde det helt rigtige program til dine behov.

Her er dommen:
Testen omfatter blandt malware-genkendelse, brugerfladen og hjælpefunktioner.

Syv af de otte programmer bestod testen og fik stemplet 'Godkendt' plantet i panden.

Et enkelt program fandt ikke malware i tilstrækkelig grad og dumpede.

Her er dommen over de otte programmer:

Avira Security for Mac: Enkelt at bruge og effektivt til at genkende malware. Et godt valg, hvis du ønsker et basisprogram, der giver gratis beskyttelse.

ESET Cyber Security Pro: En sikkerhedspakke med firewall og forældrekontrol. God beskyttelse, nemt at anvende og med gode hjælpefunktioner.

F-Secure Anti-Virus for Mac: God beskyttelse og god brugerflade.

Intego Premium Bundle for Mac: En omfattende pakke med virusbeskyttelse, firewall, forældrekontrol, privacy-kontrol og backup. God malware-genkendelse og god brugerflade.

Kaspersky Security for Mac: Ud over virusbeskyttelse er der forældrekontrol og et virtuelt tastatur. Programmet roses for rigtig god malware-genkendelse samt brugerflade og hjælpefunktioner af høj standard.

Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition: Gratis program med effektiv beskyttelse. Den minimalistiske brugerflade appellerer dog mest til garvede brugere.

KromTech MacKeeper Internet Security: En omfattende sikkerhedspakke med meget effektiv malware-genkendelse. Henvender sig mest til garvede brugere.

Quick Heal Total Security: Dumpede.

Hele testen kan læses her.

Alle egenskaberne er sammenfattet i dette skema:

Kilde: AV-Comparatives. Klik for stort billede.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital