Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Ud af otte antivirusprogrammer til Mac klarer syv sig godt, mens ét dumper. Her er dommen over, hvad du får i både betalings- og gratis-udgaver til din Mac-sikkerhed.

Antivirus til Mac er stadig i sin vorden, og der er delte meninger om, hvorvidt der overhovedet er behov for beskyttelse af platformen, som historisk ikke er løbet ind i de helt store sikkerhedsproblemer.

En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld fra sidste år viste, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerheds-software installeret på trods af, at malwaren Flashback på det tidspunkt hærgede platformen.

Specielt den sløvende effekt på systemet nævnes som begrundelse for manglende sikkerheds-software.

På den anden side advarer sikkerhedsfolk mod, at der kommer flere og flere trusler mod platformen.

Apple selv har tilsyneladende været lidt i tvivl om, hvad firmaet skal mene om sikkerhed og antivirus.

Sikkerhedsprodukterne til Mac-maskinerne er dog kommet på markedet, og den tyske non-profit-organisation AV-Comparatives har testet otte antiviruspakker til Apples nuværende platform OS X Mountain Lion.

Både de gratis og betalingspakkerne.

Der er ikke givet en karakter til de enkelte produkter, men ifølge AV-Comparatives' vurdering er de syv programmer, der bestod testen, alle gode nok til at forhindre virus på din Mac.

Programmerne har forskellige funktioner, og derfor har AV-Comparatives givet en skriftlig vurdering, så du kan finde det helt rigtige program til dine behov.

Her er dommen:
Testen omfatter blandt malware-genkendelse, brugerfladen og hjælpefunktioner.

Syv af de otte programmer bestod testen og fik stemplet 'Godkendt' plantet i panden.

Et enkelt program fandt ikke malware i tilstrækkelig grad og dumpede.

Her er dommen over de otte programmer:

Avira Security for Mac: Enkelt at bruge og effektivt til at genkende malware. Et godt valg, hvis du ønsker et basisprogram, der giver gratis beskyttelse.

ESET Cyber Security Pro: En sikkerhedspakke med firewall og forældrekontrol. God beskyttelse, nemt at anvende og med gode hjælpefunktioner.

F-Secure Anti-Virus for Mac: God beskyttelse og god brugerflade.

Intego Premium Bundle for Mac: En omfattende pakke med virusbeskyttelse, firewall, forældrekontrol, privacy-kontrol og backup. God malware-genkendelse og god brugerflade.

Kaspersky Security for Mac: Ud over virusbeskyttelse er der forældrekontrol og et virtuelt tastatur. Programmet roses for rigtig god malware-genkendelse samt brugerflade og hjælpefunktioner af høj standard.

Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition: Gratis program med effektiv beskyttelse. Den minimalistiske brugerflade appellerer dog mest til garvede brugere.

KromTech MacKeeper Internet Security: En omfattende sikkerhedspakke med meget effektiv malware-genkendelse. Henvender sig mest til garvede brugere.

Quick Heal Total Security: Dumpede.

Hele testen kan læses her.

Alle egenskaberne er sammenfattet i dette skema:

Kilde: AV-Comparatives. Klik for stort billede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk virksomheden med en effektiv omkostningsstrategi
Det har aldrig været mere påkrævet at kaste et kritisk blik på virksomhedens indkøbs- og omkostningsstruktur og undersøge, hvilke processer og aftaler, der kan optimeres. Det gælder både i almindelighed – en optimeret omkostningsstruktur kan trods alt aflæses direkte på bundlinjen. Men det er særligt kritisk for de mange virksomheder, der ser ind i et marked præget af stigende usikkerhed som følge af manglende transparens og af usikkerheden om, hvilke konsekvenser pludselige politiske indgreb kan få for afsætnings- og konkurrencesituationen. Der er eksempelvis store potentielle gevinster at hente ved at bygge velfungerende strukturer omkring indkøb og samarbejde med underleverandører. Blandt andet i form af realtidsbaseret indsigt i omkostningsstrukturen, herunder i potentialet for forbedringer, samt i form af en styrket forsyningskæde.