Artikel top billede

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Ud af otte antivirusprogrammer til Mac klarer syv sig godt, mens ét dumper. Her er dommen over, hvad du får i både betalings- og gratis-udgaver til din Mac-sikkerhed.

Antivirus til Mac er stadig i sin vorden, og der er delte meninger om, hvorvidt der overhovedet er behov for beskyttelse af platformen, som historisk ikke er løbet ind i de helt store sikkerhedsproblemer.

En spørgeundersøgelse blandt brugerne på Macworld fra sidste år viste, at 57,5 procent af respondenterne slet ikke har sikkerheds-software installeret på trods af, at malwaren Flashback på det tidspunkt hærgede platformen.

Specielt den sløvende effekt på systemet nævnes som begrundelse for manglende sikkerheds-software.

På den anden side advarer sikkerhedsfolk mod, at der kommer flere og flere trusler mod platformen.

Apple selv har tilsyneladende været lidt i tvivl om, hvad firmaet skal mene om sikkerhed og antivirus.

Sikkerhedsprodukterne til Mac-maskinerne er dog kommet på markedet, og den tyske non-profit-organisation AV-Comparatives har testet otte antiviruspakker til Apples nuværende platform OS X Mountain Lion.

Både de gratis og betalingspakkerne.

Der er ikke givet en karakter til de enkelte produkter, men ifølge AV-Comparatives' vurdering er de syv programmer, der bestod testen, alle gode nok til at forhindre virus på din Mac.

Programmerne har forskellige funktioner, og derfor har AV-Comparatives givet en skriftlig vurdering, så du kan finde det helt rigtige program til dine behov.

Her er dommen:
Testen omfatter blandt malware-genkendelse, brugerfladen og hjælpefunktioner.

Syv af de otte programmer bestod testen og fik stemplet 'Godkendt' plantet i panden.

Et enkelt program fandt ikke malware i tilstrækkelig grad og dumpede.

Her er dommen over de otte programmer:

Avira Security for Mac: Enkelt at bruge og effektivt til at genkende malware. Et godt valg, hvis du ønsker et basisprogram, der giver gratis beskyttelse.

ESET Cyber Security Pro: En sikkerhedspakke med firewall og forældrekontrol. God beskyttelse, nemt at anvende og med gode hjælpefunktioner.

F-Secure Anti-Virus for Mac: God beskyttelse og god brugerflade.

Intego Premium Bundle for Mac: En omfattende pakke med virusbeskyttelse, firewall, forældrekontrol, privacy-kontrol og backup. God malware-genkendelse og god brugerflade.

Kaspersky Security for Mac: Ud over virusbeskyttelse er der forældrekontrol og et virtuelt tastatur. Programmet roses for rigtig god malware-genkendelse samt brugerflade og hjælpefunktioner af høj standard.

Sophos Anti-Virus for Mac Home Edition: Gratis program med effektiv beskyttelse. Den minimalistiske brugerflade appellerer dog mest til garvede brugere.

KromTech MacKeeper Internet Security: En omfattende sikkerhedspakke med meget effektiv malware-genkendelse. Henvender sig mest til garvede brugere.

Quick Heal Total Security: Dumpede.

Hele testen kan læses her.

Alle egenskaberne er sammenfattet i dette skema:

Kilde: AV-Comparatives. Klik for stort billede.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere