Test: Så god er din antivirus til at fange phishing

16 antivirus-pakker er blevet sammenlignet i en test, der viser, hvilket program der er bedst til at forhindre phishing. Her er resultatet.

AV-Comparatives.org er en non-profit-organisation, der har specialiseret sig i sikkerhed og test af sikkerhedsprodukter.

Organisationen har denne gang sat fingeren på antivirusprogrammernes evne til at blokere de mange phishing-forsøg, som nettet plages af.

16 forskellige programmer er med i testen, der er foretaget på en Windows 7-maskine og med Internet Explorer 10 (med den indbyggede phishing-funktion slået fra for at give et reelt billede af antivirusprogrammernes evner.)

I forbindelse med phishing forsøger svindlere at narre brugeroplysninger, kreditkortinformationer eller bankoplysninger fra en godtroende net-bruger.

Det sker typisk ved, at brugeren sendes forbi en falsk side, der eksempelvis til forveksling ligner bankens, og her indtaster sine informationer.

Dugfriske tal
Testen er foretaget den 22. juli og med aktive phishing-links. Programmerne, der blev testet, er i den nyeste version.

Testen er altså helt dugfrisk og aktuel.

Gennemprøvningen fik to vindere, nemlig Kaspersky og ESET, der blokerede for 99 procent af de testede phishing-forsøg.

ESET og Kaspersky er i øjeblikket bedst til at stoppe phishing. Klik for stort billede. Kilde: AV-Comparatives.

Dog skarpt forfulgt af Bitdefender, Trend Micro og McAfee med 98 procent.

Knap så skarp var Qihoo, der blev den samlede bundskraber med en genkendelsesprocent på blot 64.

Hele testen kan findes i PDF-format på AV-Comparatives.org.

Læs også:

Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.