Stortest: Her er den bedste malware-beskyttelse til din Android-mobil

12 sikkerhedsprogrammer til mobilen bliver udsat for 4.500 malware-applikationer. Her er de sikreste.

AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.

I denne test er der anvendt 4.523 malware-applikationer fra 125 forskellige malware-familier, som er blevet sendt gennem de 12 forskellige sikkerhedsprogrammer på mobilen.

Opdagelsesraten er faktisk ganske god, og der er næsten ikke problemer med falske positiver, som man kender det fra sikkerhedssoftware på computeren.

Testen er foretaget i februar 2015 på en LG Nexus 5-smartphone med Android-version 4.4.4, og den handler alene om malware-beskyttelse.

Der tages således ikke hensyn til eksempelvis brugervenlighed eller, hvor meget batteriet belastes af programmet.

Du kan finde hele testen her.

Herunder er de ni programmer med den bedste beskyttelsesgrad. Hvor er risikoen for at få malware på sin telefon?
I Vesteuropa er risikoen lille, hvis du anvender Googles egen butik, kaldet Play.

Så hvis du ikke rooter (ændrer på styresystemet) din telefon og alene anvender apps fra Google Play, så bør du være ganske godt dækket ind, vurderer AV-Comparatives, der dog pointerer, at lav risiko ikke er det samme som ingen risiko.

Telefonen anvendes i højere og højere grad til følsomme opgaver som eksempelvis bankbesøg, og risikobilledet kan ændre sig meget hurtigt, hvilket er en uheldig cocktail.

Der er også stor forskel på malware, selv om sikkerhedsproducenter ofte fortæller, at der er millionvis af malware-koder, er langt hovedparten ikke direkte skadelige.

De 'ægte' malware-eksemplarer består desuden ofte af kode, der er blevet benyttet før, og derfor kan de ofte spores via et antimalware-program, som de nævnte i testen. 

Anderledes ser det dog ud i andre regioner med specielt Asien og Kina som skræmmebillederne.

Her er udbredelsen af apps fra uofficielle app-sider langt mere udbredt, og telefonerne på disse kanter er derfor langt mindre sikre.

Ud over malware peger AV-Comparatives på, at det er en god ide at sikre sine data, for risikoen for en stjålet eller tabt telefon er i øjeblikket større end risikoen for malware.

Du er ikke ligeglad
Vi har tidligere spurgt dig, om du er ligeglad med antivirus på din mobil.

Det er du ikke.

34 procent siger, at de rent faktisk har installeret et antivirusprogram på telefonen. 63 procent har ikke, og de sidste to procent ved det ikke med sikkerhed.

Læs mere om det her: Er advarslerne om mobilvirus fis i en hornlygte?

Læs også:
Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Test: Så god er din antivirus til at fange phishing

Stortest af antivirus-programmer til din smartpone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.