Artikel top billede

Stortest: Her er den bedste malware-beskyttelse til din Android-mobil

12 sikkerhedsprogrammer til mobilen bliver udsat for 4.500 malware-applikationer. Her er de sikreste.

AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.

I denne test er der anvendt 4.523 malware-applikationer fra 125 forskellige malware-familier, som er blevet sendt gennem de 12 forskellige sikkerhedsprogrammer på mobilen.

Opdagelsesraten er faktisk ganske god, og der er næsten ikke problemer med falske positiver, som man kender det fra sikkerhedssoftware på computeren.

Testen er foretaget i februar 2015 på en LG Nexus 5-smartphone med Android-version 4.4.4, og den handler alene om malware-beskyttelse.

Der tages således ikke hensyn til eksempelvis brugervenlighed eller, hvor meget batteriet belastes af programmet.

Du kan finde hele testen her.

Herunder er de ni programmer med den bedste beskyttelsesgrad.

Hvor er risikoen for at få malware på sin telefon?

I Vesteuropa er risikoen lille, hvis du anvender Googles egen butik, kaldet Play.

Så hvis du ikke rooter (ændrer på styresystemet) din telefon og alene anvender apps fra Google Play, så bør du være ganske godt dækket ind, vurderer AV-Comparatives, der dog pointerer, at lav risiko ikke er det samme som ingen risiko.

Telefonen anvendes i højere og højere grad til følsomme opgaver som eksempelvis bankbesøg, og risikobilledet kan ændre sig meget hurtigt, hvilket er en uheldig cocktail.

Der er også stor forskel på malware, selv om sikkerhedsproducenter ofte fortæller, at der er millionvis af malware-koder, er langt hovedparten ikke direkte skadelige.

De 'ægte' malware-eksemplarer består desuden ofte af kode, der er blevet benyttet før, og derfor kan de ofte spores via et antimalware-program, som de nævnte i testen. 

Anderledes ser det dog ud i andre regioner med specielt Asien og Kina som skræmmebillederne.

Her er udbredelsen af apps fra uofficielle app-sider langt mere udbredt, og telefonerne på disse kanter er derfor langt mindre sikre.

Ud over malware peger AV-Comparatives på, at det er en god ide at sikre sine data, for risikoen for en stjålet eller tabt telefon er i øjeblikket større end risikoen for malware.

Du er ikke ligeglad

Vi har tidligere spurgt dig, om du er ligeglad med antivirus på din mobil.

Det er du ikke.

34 procent siger, at de rent faktisk har installeret et antivirusprogram på telefonen. 63 procent har ikke, og de sidste to procent ved det ikke med sikkerhed.

Læs mere om det her: Er advarslerne om mobilvirus fis i en hornlygte?

Læs også:
Stortest: Her er den bedste antivirus til Windows 8

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Test: Så god er din antivirus til at fange phishing

Stortest af antivirus-programmer til din smartpone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere