Artikel top billede

(Foto: Gamma Nine Photography)

Uber kan snart være den mest værdifulde iværksætter-virksomhed nogensinde

Uber kan være på vej til at slå Facebook af pinden som verdens mest værdifulde iværksætter-virksomhed. Se her, hvad der ligger til grund.

Transporttjenesten Uber kan være på vej til at blive den mest værdifulde iværksættervirksomhed nogensinde.

Uber hentede så sent som i december 1,2 milliarder dollar i ny kapital, og ifølge den amerikanske avis The Wall Street Journal er Uber i færd med at indhente yderligere kapital i størrelsesordenen 1,5 milliarder dollar til 2 milliarder dollar.

Det vil give virksomheden en ny samlet værdi på 50 milliarder dollar eller mere. I danske kroner svarer det med den aktuelle dollarkurs til 330 milliarder kroner.

Kan slå Facebook af pinden

I øjeblikket har Facebook-titlen som historiens mest værdifulde iværksættere-virksomhed.

Før Facebook med sin børsnotering i 2012 trådte ind i de "voksnes rækker" opnåede virksomheden en prisfastsættelse på netop 50 milliarder dollar.

Men Wall Street Journal skriver, at Ubers kommende investeringsrunde endnu ikke færdig, og derfor kan virksomheden værdi meget vel kan ende på mere end de 50 milliarder dollar.

Kontroversiel tjeneste

Uber er stiftet i USA i 2009 af den amerikanske iværksætter Travis Kalanick, og i november 2014 introducerede Uber sin tjeneste i Danmark.

Virksomheden betragtes som en af de seneste års mest kontroversielle virksomheder, og for nylig blev Uber sigtet for brud på den danske taxilov.

Det vurderes, at Uber i dag omsætter for 400 millioner dollar, og en værdifastsættelse på 50 milliarder dollar vil således være 120 gange større end omsætningen. Til sammenligning var Facebooks omsætning på 2 milliarder dollar, da virksomheden var 50 milliarder dollar værd.

Kan bruges til opkøb

Den nye kapital skal formodentligt bruges til yderligere ekspansion af tjenesten, der i øjeblikket spreder sig med lynets hast over hele kloden.

Derudover har der også været rygter om, at Uber har afgivet et bud på 3 milliarder dollar eller knap 20 milliarder kroner for Nokias korttjeneste, Here. 

Læs også: 
Derfor kan it-virksomheder uden omsætning være milliarder af kroner værd

Uber sigtet for brud på den danske taxilov

Uber ved at købe Nokias kort-tjeneste Here - har budt 20 milliarder kroner 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere