Artikel top billede

Uber sigtet for brud på den danske taxilov

Uber blev sidste år anmeldt for brud på taxiloven, og ifølge Københavns Politi er tjenesten nu blevet sigtet for overtrædelse af taxiloven.

Den amerikanske transport-tjeneste Uber er blevet sigtet for brud på den danske taxilov. Det bekræfter Københavns Politi over for Computerworld.

"Jeg kan bekræfte, at der nu er rejst sigtelse mod Uber for overtrædelse af taxiloven og, at sagen i øjeblikket ligger til juridisk vurdering," siger politikommisær Bertel Hejlesen til Computerworld.

Det er nu anklagemyndigheden, der skal vurdere om bevisbyrden er så stærk, at der også skal rejses tiltale eller sigtelsen skal frafaldes.

Uber har været under efterforskning siden november 2014, hvor Trafikstyrelsen anmeldte tjenesten for at bryde taxiloven, og i januar i år bekræftede Købehavns Politi, at der var indledt en efterforskning mod Uber.

Svenske biler i Købehavn

Tidligere på året kunne Computerworld fortælle, at det er muligt for Uber-chauffører med svenske nummerplader at være aktive i København.

Både Trafikstyrelsen og Dansk Taxi Råd vurderede, at det var et brud på taxiloven.

Danmark er langt fra det eneste land, hvor Ubers indtog er kontroversielt, og Uber har været under efterforksning i blandt Tyskland, Spanien og Frankrig.

Computerworld forsøgte torsdag eftermiddag at få en kommentar til sigtelsen fra Uber, men den amerikanske tjeneste har endu ikke reageret på henvendelsen.

Jo Bertram, administrerende direktør for Uber i Norden, Storbritannien og Irland, har dog tidligere oplyst til Computerworld, at tjenesten ønsker at samarbejde konstruktivt med de danske myndigheder.

"I lighed med alle andre europæiske markeder, hvor vi er tilstede, ønsker vi i Danmark at samarbejde med alle relevante myndigheder for at sikre en høj grad af sikkerhed, og at frit valg og fri konkurrence får de bedste vilkår til fordel for den økonomiske vækst. Hos Uber er vi opsat på at indgå i en konstruktiv dialog med alle vores interessenter, mens vi fortsætter med at skabe innovative løsninger inden for rammerne af dansk lovgivning," oplyste hun tidligere på året i en mail til Computerworld.

Læs også: 

Uber beskyldes for nyt lovbrud: Brugte svenske nummerplader i Danmark 

Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Kontroversiel online-tjeneste åbner i Danmark: Nu kommer Uber til byen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere