Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kæmpe tablet-aftale redder omsætningen i Comm2ig

Dansk it-forhandler skal levere tablets til kommunerne for en halv milliard kroner.

En tre-årig indkøbsaftale hos SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) om levering tablet-computere sikrer den nordsjællandske it-forhandler Comm2ig et markant løft i omsætningen.

Der er tale om en forpligtende aftale, der går under betegnelsen 50.43.

83 ud af landets 100 kommuner og tre andre offentlige institutioner har bundet sig til at lægge deres indkøb af tablets hos Comm2ig. Det betyder, at firmaet over de næste tre år kan forvente at skulle sælge tablet-computere for mere end 500 millioner - eller en halv milliard - kroner.

Comm2ig vandt udbuddet af den tre-årige aftale foran it-giganter som Atea, KMD og Dustin, og de mange penge luner på toplinien hos Comm2ig som, efter en årrække med markant vækst, i sit seneste regnskab måtte lægge ryg til et fald i omsætningen på 14 procent fra 678 til 585 millioner kroner.

"Aftalen betyder dels en markant vækst i omsætningen, og dels betyder den, at vi får brug for nye, dygtige kollegaer, der kan være med til at løfte og videreudvikle vores forretning. Endeligt betyder aftalen, at alt det arbejde og alle de kompetencer, vi har oparbejdet gennem tiden, har båret frugt," siger administrerende direktør i Comm2ig, Jimmy Hansen.

Han forklarer samtidig, at det seneste fald i omsætningen hænger sammen med at Comm2ig bevidst har fravalgt en række forretningsområder.

"De penge, vi har valgt fra, har vi hentet ind igen. Så omsætningen i den nye aftale kommer derfor oveni resten af vores forretning," siger Jimmy Hansen.

Den fulde pakke

Hardwaren i den nye tablet-aftale bliver leveret af producenterne Apple, Lenovo, Dell og Sony. Kommunerne får derfor mulighed for at vælge mellem styresystemerne iOS, Android og Windows.

Derudover omfatter aftalen også levering af forskelligt tilbehør, tastaturer, service, forsikringer og ikke mindst hjælp til udrulning af de enkelte løsninger.

Hovedparten af de kommunale indkøb på tablet-området går til folkeskoler og andre dele af undervisningssektoren. Her er Apple det foretrukne valg for de kommunale indkøbere.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at en stor del af denne her aftale er domineret af education-sektoren, som er stærk præget af Apple, som står for mere end 60 procent af salget," siger Jimmy Hansen.

Han peger dog på, at der efterhånden er ved at udvikle sig et marked for tablets, som bruges i andre dele af den kommunale sektor.

"Vi er meget spændt på, hvad der sker på ældre- og plejeområdet. Der ser vi mange spændende initiativer, og vi regner med at se Android- og Windows-tablets langt mere end i skolesektoren. Det samme ser vi i tekniske forvaltninger, hvor der også er en del spændende projekter," siger han.

Læs også:

Kommune droppede iPads: De var for billige - og for besværlige

Offentlig cloudaftale for milliarder på plads - her er vinderne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere