Artikel top billede

HP's it-folk ligger vandret op til opsplitning: Så mange API'er skal flyttes og rettes

HP's interne it-afdeling er i gang med en enorm opgave med at opsplitte hele det gigantiske firmas it-infrastruktur i to dele, som skal være klar, når HP bliver delt i to om nogle måneder. Se her, hvad opgaven består af.

Den store opsplitning af HP i to selvstændige virksomheder nærmer sig: Fra 1. november skal opsplitningen være fuldt effektueret.

Forude venter en enorm opgave for HP's it-afdeling, der skal bruge sommeren på at fjerne bugs og problemer og adskille selskabets it-infrastruktur, så etableringen af de nye selskaber kommer til at ske på en flydende og uproblematisk måde.

Det har hele tiden været planen, at HP's it-afdeling skal have omstillet 2.800 større applikationer samt ikke mindre end 75.000 API'er senest per 1. november, så de kan fungere problemfrit i de to nye selskaber, Hewlett-Packard Enterprise og HP Inc.

5.000 it-ansatte

HP's it-afdeling består af 5.000 mand, som siden opsplitnings-planerne blev offentliggjort i oktober har været i gang med at forberede sig til skærings-datoerne.

Ifølge John Hinshaw, der står i spidsen for HP's drift, er arbejdet faktisk allerede 80 procent færdigt.

Det betyder, at de to selskabers it-infrastruktur i praksis vil være klar til fuld drift som to separate virksomheder per 1. august, hvilket vil give it-afdelingen tre måneder til at fjerne bugs og pludseligt opståede problemer inden den formelle deadline 1. november.

Ifølge John Hinshaw bliver der tale om verdenshistoriens måske nok største opsplitning af et selskabet, i det HP i dag efter mange store fyringsrunder i jagten på øget profitabilitet har omkring 300.000 medarbejdere.

HP har siden beslutningen om opsplitningen blev truffet været omhyggeligt med at dokumentere hele processen.

Det sker i et håb om, at andre store selskaber med opsplitningsplaner i tidens løb kan drage nytte af HP's erfaringer - mod betaling.

HP havde i 'gamle dage' ikke mindre end 85 datacentre. I de senere år er HP's data-centre imidlertid blevet konsolideret til seks datacentre, der i alt har 50.000 servere kørende.

Presset marked

HP har besluttet sig for at satse på en opslitning efter flere års frugtesløs jagt på øget profitabilitet, hvor selskabets omsætning løbende er faldet i hele 15 kvartaler i træk.

Det kan du læse mere om her: HP's indtjening styrtdykker med 21 procent - alarmklokkerne bimler.

Selskabet er som de øvrige store gamle it-spillere som IBM og CSC plaget af stivhed i leddene, som har gjort det vanskeligt for dem at modstå sværmen af mindre og stærkt agile virksomheder, der er dukket op på markedet i de senere år.

Du kan læse mere om årsagerne til opsplitningen her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere