Artikel top billede

HP's indtjening styrtdykker med 21 procent - alarmklokkerne bimler

HP's indtjening er faldet med 21 procent på en omsætning, der er blevet mindre i nu 15 kvartaler i træk. Alle alarmklokker bimler.

HP bliver presset af forandringer i markedet. Selskabets indtjening er faldet med hele 21 procent i det seneste regnskabskvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Samtidig er selskabets omsætning faldet med syv procent til knap 171 milliarder kroner.

Det betyder, at HP's omsætning nu er faldet i i alt 15 kvartaler i træk.
På indtjeningssiden er det især gået tilbage for HP's forretning inden for service-løsninger til virksomheder, som i alt er faldet med 16 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Det er alvorligt, fordi HP's enterprise service division udgør omkring en femtedel af den samlede HP-forretning. Derfor har tilbagegang på dette område konsekvenser for hele HP.

Alvoren øges kun af, at netop service-området er blandt de områder, som der er rigtigt store fremtidsforventninger til i en tid, hvor erhvervslivet i stort omfang er begyndt at betragte it som et effektivt middel til at banke konkurrenterne, effektivisere processer og øge indtjening.

Pc-forretning vokser lidt

Til gengæld går det fornuftigt med den klassiske pc-forretning, som er vokset med fem procent. HP mener selv, at opblomstringen skylde Windows XP's endeligt, der har ført til, at mange forbrugere har været i markedet for at købe ny pc.

Samlet lander HP's indtjening på en rund milliard dollar (6,7 milliarder kroner) i kvartalet - hele 21 procent mindre end i det tilsvarende kvartal i fjor.

HP har i årevis kæmpet med at få gang i væksten igen, men det har indtil videre været uden held i en tid, hvor flere af de store, gamle it-selskaber som CSC, IBM, HP og Microsoft har igangsat markante kurs-ændringer for at forsøge at modstå presset fra især mindre og langt mere agile konkurrenter.

HP har således besluttet at splitte selskabet op i et selskab, der skal sælge pc'er og printer samt i andet selskab, HP Enterprise, der skal sægle data-center-udstyr, software og enterprise-services.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

CSC meddelte fornylig, at selskabet på lignende vis skal splittes op i to.

Det kan du læse mere om her: Slut med CSC som vi kender det: Bliver delt op i to kæmpe-forretninger

Også IBM er presset og har alene i det seneste år sagt farvel til mange tusinder ansatte: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

Microsoft har samtidig droppet sit fokus på Windows og satser fuldt og helt på cloud'en som bærende forretning, mens Dell forsøger at blive noget inden for musikken på service-området.

Du kan læse om Dell's udfordringer og ambitioner i denne reportage fra selskabets hjemby, Austin.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere