Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft dropper Xbox Music-navnet: Her er det nye navn på Microsofts musik- og spiltjeneste

Åbenbart var det for svært for folk at forstå, at Xbox Music og Video også kunne virke på en computer og ikke kun på en Xbox. I hvert fald har Microsoft nu ændret navnet på både sin musik- og videotjeneste.

Microsofts musiktjeneste, Xbox Music, har i flere år forsøgt sig på at tage markedsdele fra de andre store streamingtjenester, såsom Spotify, men det har været en hård kamp.

Et af de største kritikpunkter mod Xbox Music har været den lavere kvalitet af den spillede musik, 196 kbps kontra Spotifys 320 kbps (extreme quality), men også navnet har været forvirrende.

Det skriver Microsofts Joe Belfiore i hvert fald på Twitter i forbindelse med, at Xbox Music nu får nyt navn sammen med sin relancering med Windows 10.

Tilsyneladende har det været svært for folk at forstå, at du kan bruge Xbox Music på en computer - og ikke kun på en Xbox.

"Groove" bliver det nye navn, og som det meste andet med inspiration fra 70'erne, så har navnet fået en blandet modtagelse. Blandt andet er folk utilfredse med, at navnet i så høj grad minder om "Grooveshark", en piratlignende musiktjeneste, som ikke længere eksisterer.

Nyt design
Windows 10 giver musiktjenesten, nu kaldet "Groove", en ny chance.

I hvert fald er appen nu lavet i en langt mere moderne udgave, som virker mere indbydende end de generiske udseende fra Windows 8.

"Groove" er en af de områder, hvor Microsoft tror og håber på, at der skal hentes penge ind efter, at Windows 10 er blevet gratis for mange. Pengene skal komme fra services såsom Office 365, OneDrive og ja: Groove.

Ud over Groove, så har Xbox Videos også fået et nyt navn. Det er dog ikke helt lige så groovy, men hedder nu bare Movies & Videos, og er en del af den nye Windows Store, som vil være at finde i Windows 10.

Hovedgrunden til de nye navne kommer efter en større mængde feedback fra brugere af Windows 10 Technical Preview.

Har du brugt Groove, tidligere kendt som Xbox Music, og hvad synes du om det? Er det et godt alternativ til for eksempel Spotify?

Læs også: Jeres mening: Er Apple Music værd at skifte til?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere