Artikel top billede

Rekordoverskud for sjællandsk online-veteran

Bredt varesortiment og effektiv levering er opskriften på succes for den sjællandske it-købmand Computersalg. Næste skridt bliver at udvide butikken med en masse varer, der slet ikke har noget med it at gøre.

Mens milliard-forretninger som Elgiganten, Expert, Fona og Bilka kæmper hårdt om kundernes gunst på markedet for forbrugerelektronik, er det stadig muligt for mindre onlinebutikker at drive en fornuftig forretning.

Beviset på det bliver leveret af den sjællandske online-forhandler Computersalg, der i sit seneste regnskab sætter nye rekorder både for omsætning og overskud.

Henover regnskabsåret 2014/15 er der røget 281 millioner kroner gennem kasseapparatet. Det er en vækst på 30 procent. Vokseværket er dog ikke gået ud over indtjeningen. På bundlinien står nemlig 4,5 millioner kroner, hvilket er det hidtil bedste resultat i de 18 år firmaet har eksisteret.

Firmaet har base i landsbyen Borup mellem Køge og Ringsted, hvor man udover selvstændigt lager og fysisk butik også ekspederer de hundredetusindvis af årlige kundebestillinger.

Direktør og hovedaktionær i Computersalg, Kim Rand, kalder selv sit firma for "en af de største privatejede online-butikker" i Danmark. Han ser det pæne regnskabsresultat som kvittering for målrettet arbejde med at effektivisere interne forretningsgange, leveringssikkerhed og god service til kunderne.

"Vi har øget vores omsætning med 65 millioner kroner med uændrede lønomkostninger uden, at det er gået ud over vores flotte score på kundetilfredshed. Det synes jeg er ret godt gået af mine medarbejdere," siger Kim Rand.

Computersalg satser desuden på et bredt varesortiment indenfor tilbehør og komponenter, som de store it-supermarkeder ikke kan matche.

På de indre linier arbejder man også løbende med søgeoptimering og udvikling af firmaets website, så brugervenligheden bliver større.

Væksten betyder også, at Computersalg er ved at løbe tør for lagerplads, og derfor har man købt en naboejendom, som efter ombygning vil mere end fordoble lagerkapaciteten.

På et område har man dog ladet sig inspirere af konkurrenterne og har kastet sig over produkter, der ligger langt væk fra det traditionelle it-salg. Det drejer sig om hårde hvidevarer og mindre el-artikler, ligesom man arbejder med at opbygge et varekatalog for produkter til hus og have.

"Markederne for online-salg flyder sammen, og så giver det bonus, at vi har en effektiv salgsmotor og at vores kunder ved, at de får en god service," siger Kim Rand, der forventer i år at banke årsomsætningen op på 350 millioner kroner.

Læs også:

Her er Sjællands største onlinesucces

Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab

Jobannoncer afslører Experts nye butikssatsning

Salg af fladskærme i frit fald: Sådan rammer det Elgiganten




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere