Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

John Wainer er direktør i Webtop.

Direktør i dansk it-firma med succes arbejder helst ikke mere end 40 timer om ugen

Succes-direktør i Computerworlds Top-100-konkurrence arbejder helst ikke mere end 40 timer om ugen. Læs her, hvordan også resten af virksomhedens medarbejdere motiveres til at klare deres jobs i kontortiden.

Der er mange klicheer om hvor meget arbejde, der ligger bag en erhvervs-succes.

Historien inkluderer gerne lange dage, aftener og nætter, hvor programmørerne sveder en blanding af kaffe og Red Bull ned i tastaturerne, imens direktøren pløjer igennem kontrakter og strategier, indtil solen står op.

Det er selvfølgelig en måde at gøre tingene på, men ikke for Webtop.

Her fokuseres energien benhårdt på udvikling og salg af firmaets intranetløsning Wizdom. Her holder direktør John Wainer og hans ansatte fritiden hellig, og der skal være tid til at købe ind til aftensmaden.

Det giver pote for Webtop, der ligger på en imponerende andenplads i Computerworlds Top-100 2015-kategori 'konsulenter'.

Læs også: Webtop dropper prisvindende strategi, her er den nye vej frem

"Jeg arbejder selv 40 timer om ugen i gennemsnit," fortæller John Wainer, som mener, at en succesfuld virksomhed ikke behøver at lægge beslag på hele ens hverdag.

Tværtimod har det aldrig været nemmere at passe kontortiden.

"Noget af det med folk, som har så travlt, er vel også, at de gerne vil have, at det ser sådan ud. Møder er jo typisk inden for arbejdstid, og man klarer meget med mail og telefon i dag."

Tillid er nøglen

Spørger man John Wainer, er vejen til en fornuftig balance imellem arbejde og privatliv tillid til medarbejderne.

Det lønner sig nemlig, når medarbejderne føler, at de kan byde ind.

"Hvis man ikke absolut mener, at man er den eneste lyksalige og skal igennem alt i virksomheden, så kan det jo sagtens lade sig gøre at have et liv. Det er forhåbentlig også med til at gøre os til en god arbejdsplads, at der på denne måde er mulighed for at påvirke tingene og tage initiativer."

Lad de unge være unge

Webtop har de seneste tre år arbejdet på at opbygge et netværk af udenlandske partnere, som skal sælge intranetløsningen Wizdom til kunder uden for Danmark.

Det har betydet en stor mængde ekstra arbejde med forhandlinger, uddannelse og løbende servicering af partnernes medarbejdere.

Læs også: Turbo på intranet-udviklingen: Så hurtigt bliver de bedste intranet udviklet

For en virksomhed, der har været vant til selv at kunne køre ud til kunderne og ordne sagerne hands on, har det været en udfordring. Og Webtop har udvidet med flere medarbejdere, som skal håndtere samarbejdet med partnerne.

Møder i udlandet ligger dårligt i tråd med en arbejdsdag fra 9-17, men det er ikke et problem i Webtop.

"Der er jo en masse rejser og arbejde i udlandet forbundet med, at vi bevæger os ind på en række udenlandske markeder. Nogle af os tænker jo, hvordan det dog skal koordineres med familien," indrømmer John Wainer.

Men den udfording er der heldigvis en glimrende løsning på.

"Vi har jo nogle unge medarbejdere, som synes, at den slags er rigtigt spændende. Så tager de kæresten med på turen og får en oplevelse ud af det. Det er jo dejligt for os alle sammen."

Læs også:

Webtop dropper prisvindende strategi, her er den nye vej frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere