Artikel top billede

Turbo på intranet-udviklingen: Så hurtigt bliver de bedste intranet udviklet

Der skal fuld fart over stepperne, hvis man vil følge med nogle af verdens bedste intranet-teams.

Det går hurtigere og hurtigere, når virksomheder udvikler nye intranet-løsninger.

Det skyldes ikke, at der er tale om halvfærdige amatør- løsninger, for der tendensen ses på nogle verdens bedst designede intranet.

Det fremgår af en ny analyse fra Nielsen Norman Group, hvor rådgivningsfirmaet kårer de bedste intranet i 2015.

"Nutidens intranet-teams strømliner processerne og arbejder hurtigere."

"En trend, vi så sidste år, gentages i år; at teams går live iterativt i stedet for at vente med at lancere et nyt, kæmpe intranet-design," skriver rådgivings- og analysefirmaet.

Så hurtigt udvikles et intranet

Ifølge Nielsen Norman Groups opgørelse tager det nu i gennemsnit 17 måneder at udvikle et intranet, der kan hive en top-placering hjem.

Nielsen Norman Group lavede en lignende undersøgelse sidste år, som vi også skrev om, og dengang var de de intranet-løsninger, som vinderne kunne vise frem, i gennemsnit udviklet på lidt mere end 16 måneder.

Selvom der dermed er tale om en mindre opbremsning i udviklingstiden, så går det generelt hurtigere og hurtigere med at udvikle løsningerne.

I 2013 brugte vinderne fra undersøgelsen i gennemsnit mere end 26 måneder på at designe deres intranet, og i 2012 var der tale om et gennemsnit på hele fire år.

Om dette års vindere lyder det blandt andet andet:

"Agile eller agil-lignende tilgange blev brugt effektivt i udviklingen og bidrog til den lave gennemsnitstid, der var brug for for at skabe intranettet."

Pas på med dette

Samtidig skriver Nielsen Norman Group dog også, at man skal være klar over, at de agile metoder ikke er nogen 'silver bullet':

"Men bliver det gjort rigtigt, kan det bestemt strømline et projekt. Hvis det gøres uden en ordentlig design-integration, vil agil programmering skabe en usammenhængende brugeroplevelse under standard."

Samtidig peger rådgivningsfirmaet i analysen på, at det er vigtigt, at man husker på, at brugerne hele tiden skal kunne løse deres opgaver på intranettet uden problemer - også selvom man løbende kommer nye nye versioner og forbedringer af designet.

"Ingen medarbejder skal tænke over, hvilken mystisk version af intranettet, der dukker op, når man hver dag logger ind. Deres vigtigste opgaver, navigationen og sektioner med kerneindhold skal designes på et tidligt stadie og forblive statisk. Det vil hjælpe med at skabe det solide fundament, som brugerne har brug for."

Her er vinderne

Nielsen Norman Group peger på, at nogle af de hotte tendenser i intranet-verdenen blandt andet er responsivt design og bedre søgefiltre, ligesom flere af vinderne også kører med intranet-løsninger til meget specifikke formål.

De 10 bedste intranet i 2015 er ifølge Nielsen Norman Groups analyse:

Accolade
Adobe
ConocoPhillips
Klick Health
Saudi Food & Drug Authority
Sprint
TAURON Polska Energia
The Foschini Group
UniCredit S.p.A.
Verizon Communications

Læs også: 

Sådan er kæmpe SharePoint-portal smeltet sammen med ERP

Sådan undgår du fiasko med SharePoint-projekter

Ny opgørelse: Disse systemer driver de danske intranet

Her er opskriften på det bedste intranet: Kan du følge med?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.