Artikel top billede

Microsofts danske HR-direktør Karin N. Kristensen er på jagt efter nye cloud-arkitekter, der kan skubbe kunderne over på den nye platform.

Microsoft Danmark leder med lys og lygte efter folk med særlige kompetencer

Microsoft leder med lys og lygte efter it-folk, der kan skubbe virksomhederne over på cloud-platformen Azure. Men den slags hænger ikke på træerne, lyder det fra softwaregigantens danske HR-direktør.

Virksomhederne stigende efterspørgsel efter cloud-løsninger skaber positive problemer for Microsoft i Danmark, som lige nu har svært ved at finde egnede kandidater til en håndfuld job som såkaldte cloud-arkitekter.

Cloud-teknologien stiller store krav til både teknisk indsigt og forståelse af kundernes forretning, fortæller HR-direktør i Microsoft Danmark, Karin N. Kristensen, som siden sommerferien har været på jagt efter nye folk, som kan være med til at skubbe på især enterprise-kundernes bevægelse over mod øget brug af cloud.

Men den slags it-folk hænger ikke på træerne, har man opdaget i softwaregigantens danske hovedkvarter i Hellerup.

"I det øjeblik du beder en teknisk ressource om at gå i dialog med kunder, er vedkommende også nødt til at have noget forretningsindsigt, og vide hvordan man laver en arkitektur der understøtter det, kunden gerne vil lave. Vi er i gang med at opbygge kompetencer, som der ikke er særligt mange af i markedet. De profiler, der både kan det tekniske, men samtidig kan forstå kundens forretning, er en sjælden kombination," siger Karin N. Kristensen.

"Vi opbygger et helt nyt team i vores enterprise-afdeling, hvor vi i første omgang ansætter fem mand, men vi investerer også i at udvide andre teams, der skal have lignende kompetencer. Lige nu har vi 26 åbne stillinger fordelt på flere funktioner i Microsoft Danmark - syv af disse stillinger er cloud-arkitekter," siger hun.

Microsofts satsning på cloudstrategien har også haft mere håndfaste konsekvenser.

I løbet af sommeren er annoncesalget til Skype, Bing og MSN lukket ned.

Det kostede otte medarbejdere jobbet. Nedskæringer i en række andre afdelinger har også ført til fyring af en god håndfuld Microsoft-folk.

100 ubesatte cloud-job i Europa

Microsofts jagt efter cloud-konsulenter er en satsning, der omfatter hele Vesteuropa, hvor Microsoft lige nu har omkring 100 ubesatte job.

At skaffe de folk, kan dog blive noget af en udfordring.

Microsofts egen research viser nemlig, at der i regionen kun er omkring 80 folk med lige præcis de kompetencer, som Microsoft efterspørger.

"De mennesker, som vi gerne vil have fat i, søger ikke nødvendigvis selv. Derfor har vi også investeret i sourcing af de ledige job. Så vores strategi er at gå ud og finde dem selv, og så bruger vi også det netværk, som lederne i huset har," siger hun.

Hvad kan de nye medarbejdere forvente at få i løn?

"Jeg kan ikke sige, hvilket løn-niveau de kommer ind på. Det kommer an på, hvilken erfaring de kommer med."

Computerworld har tidligere regnet ud, at gennemsnitslønnen for en medarbejder i Microsoft er over en million kroner om året. Kommer jeres nye kolleger til at tjene så meget?

"Jeg kan endnu ikke sige, hvem vi ansætter. Vi overvejer, om vi skal tage nyuddannede ind og selv oplære dem for at tilføre branchen kompetencer, der er mangel på i dag. Så det kan være alt fra nyuddannede til superseniorfolk, der selvfølgelig tjener over en million," slutter Karin N. Kristensen.

Læs også:

It-giganter slås om de bedste it-folk med alternative metoder: Sådan får de nu fat i de bedste

Mangel på nye it-talenter? Her oplærer vi dem selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere