Artikel top billede

Microsoft på knæ i Kina: Ofrer Bing-søgemaskinen for Windows 10-udbredelse

Microsoft sætter alle sejl til for at få medvind i Kina, hvor der er stor tradition for at bruge kopi-software. Partnerskaber med nogle af verdens største it-selskaber fra Kina er åbenbart vejen frem for Microsoft.

It-giganten Microsoft har i den seneste tid fået en håndfuld værdifulde partnerskaber i Kina, som med knap 1,4 milliarder mennesker er verdens befolkningsrigeste land og dermed software-marked.

For nyligt har Microsoft således indgået et partnerskab med søgemaskinen Baidu, der har 600 millioner brugere, der alle kan opgradere til Windows 10 via Baidu-søgemaskinen.

"Baidus nye Windows 10-distributionskanal, Baidu "Windows 10 Express", vil gøre det nemt for kinesiske internetbrugere at downloade en officiel Windows 10-oplevelse," forklarer Microsoft på sin hjemmeside.

Her bliver det også gjort klart, at Baidu bliver den nye standardsøgemaskine i Microsofts kinesiske version af Edge-browseren, selvom Microsoft har skudt milliardvis af kroner i udviklingen af sin egen Bing-søgemaskine.

Samtidig lyder det fra Microsoft, at selskabet fortsat satser benhårdt på Bing.

"Vi er fortsat meget dedikerede omkring at levere Bing, og vi vil også gerne levere relevante, lokale søgeoplevelser som eksempelvis Baidu i Kina for at give en god Windows 10-oplevelse," lyder det på Microsoft-bloggen.

Microsoft i Danmark understreger samtidig, at opgraderingen til Windows 10 via Baidu fortsat kun gælder for brugere med legitime Windows 7, 8 eller 8.1-licenser.

Mange kinesiske partnere

Udover det nyligt annoncerede partnerskab med Baidu har Microsoft allieret sig med en række andre stærke kinesiske partnere.

Først og fremmest drejer det sig om verdens største pc-fabrikant Lenovo, der sprøjter sine nye maskiner ud med Windows 10 om bord.

Microsoft har også indgået partnerskab med Tencent, som i Kina kendes som selskabet bag den populære QQ-chatservice med 800 millioner brugere.

Tencent blev for nyligt vurderet til at være 1.400 milliarder kroner værd, og dermed mere værdifuld end selskaber som IBM, Amazon og Oracle.

Læs også: Kinesisk it-gigant nu mere værdifuld end IBM, Amazon og Oracle

Derudover har Microsoft banet vej til kinesiske distributionskanaler i form af partnerskaber med mobilselskabet Xiaomi og it-sikkerhedsselskabet Qihoo 360.

Microsoft melder, at der i dag findes godt 10 millioner kinesiske maskiner, som kører med Windows 10.

Hvor mange millioner maskiner, der kører med illegale kopier af Windows er uvist. Men det kineske marked for illegal software menes at ligge på 50 milliarder kroner, mens det lovlige software-marked har en omsætning på omkring 15 milliarder kroner.

Læs også:
Galleri: Her er de millionsites du ikke kender

Windows 10 stormer frem - men Edge-browseren kan slet ikke følge med




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere