Artikel top billede

Kinesisk it-gigant nu mere værdifuld end IBM, Amazon og Oracle

En kinesisk it-virksomhed har taget en økonomisk himmelflugt og banker nu amerikanske it-giganter som IBM, Amazon og Oracle på markedsværdien.

Den kinesiske it-virksomhed Tencent med blandt andet den stærkt populære QQ-instant messaging chat med op mod 800 millioner brugere er blevet vurderet til at være godt 1.400 milliarder kroner værd.

Dermed har den kinesiske it-virksomhed en markedsværdi, der er højere end amerikanske it-giganter som IBM, Amazon og Oracle.

Det skriver Reuters.

Aktieopsving på 52 procent

Nyhedsmediet skriver, at IBM, Amazon og Oracle kan bryste sig af markedsværdier på henholdsvis 1.138 milliarder, 1.258 milliarder og 1.343 milliarder kroner.

En del af forklaringen på Tencents økonomiske opskrivning er, at den kinesiske komets aktier er steget med 52 procent siden årsskiftet.

Markedsværdien er fulgt med, og den er således snart på højde med Facebooks markedsværdi på 1.625 milliarder og den store, kinesiske it-gigant AliBaba, der kan notere en værdi på 1.484 milliarder kroner.

Langt op til Apple

Trods kinesiske Tencents massive fremgang er der stadig et stykke til toppen med verdens mest værdifulde virksomheder.

Helt i toppen finder vi Apple med en markedsværdi på over svimlende 4.000 milliarder kroner, hvilket bliver efterfulgt af olie- og gasvirksomheden Exxon.

Længere ned i rækken over de absolut mest værdifulde selskaber med it-aktiviteter findes selskaber som Microsoft, China Mobile og Google.

Læs også:
Kæmpe kapital-indsprøjtning: Pludselig er Uber gigantiske 248 milliarder kroner værd

Kinesiske Huawei skovler penge ind i Vesten - har vildt mål for 2018
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere