Artikel top billede

Ateas danske direktør Morten Felding erkender, at firmaets involvering i bestikkelsessagen i Region Sjælland har skadet forretningen.

Ateas omsætning styrtdykker efter bestikkelsessag

Sagen om bestikkelse i Region Sjælland fortsætter med at kaste lange skygger over økonomien i Ateas danske forretning. Trods fyringer bløder både indtjening og salg, men direktør Morten Felding tror på, at der er bedre tider forude.

It-giganten Ateas danske forretning er stadig hårdt ramt af sagen om påstået bestikkelse i Region Sjælland.

I Ateas seneste kvartalsregnskab, som blev fremlagt her til morgen, endte omsætningen på 1.258 millioner kroner - et fald på 1,9 procent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Endnu værre gik det for indtjeningen, som med 60 millioner kroner viste et fald på mere end 20 procent.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at sagen om mulig bestikkelse har påvirket resultaterne negativt. Set i relation til omfanget af den seneste tids udfordringer viser resultaterne, at kunderne stadig har stor tiltro til Atea," siger administrerende direktør i Atea Danmark, Morten Felding i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Renser man tallene for den omsætning, som kommer fra forårets opkøb af netværksfirmaet Axcess, er der ifølge Atea-direktøren reelt tale om, at man i rede penge har tabt mere end ti procent af omsætningen.

Læs mere her: Bestikkelsessag får Atea-kunder til at kigge sig om efter nye leverandører

Desuden har Atea som en udløber af bestikkelsessagen måttet efterbetale et millionbeløb til Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI).

Det hænger sammen med, at Atea siden 2013 i en lang række tilfælde ikke har afregnet de såkaldte rabatandele, som skal betales til SKI, når Atea sælger varer og ydelser på SKI's rammeaftaler.

"Ser vi bort fra opkøbet af Axcess er vores omsætning i Danmark faldet med godt 10 procent. Men det er ikke kun et spørgsmål om at vi er ramt af bestikkelsessagen. Vi har også haft en sag med SKI. Så alt i alt har det højst sandsynligt betydet en samlet nedgang (i omsætningen, red.) på 15 procent i forhold til det, vi havde planlagt," siger Morten Felding.

Udover dønningerne fra bestikkelsessagen peger Morten Felding på, at Atea har mistet en række medarbejdere, som er gået til konkurrenten 3A-it, der tidligere i år blev startet op af en række tidligere Atea-medarbejdere.

Læs mere her: 3A-it tager til genmæle i bestikkelssesag: Anklager er 'voldsomme og usande'

Det er især Ateas hardwaresalg, der halter med et fald på godt syv procent, mens salget af services steg med 13,3 procent. Indenfor software steg salget med beskedne to procent

Nedtur har ført til fyringer

Ateas nedtur på det danske marked har også ført til nedskæringer i den samlede bemanding på mellem 30 og 40 medarbejdere.

"Vi har foretaget omlægninger, som betyder, at vi har reduceret bemandingen med cirka tre procent," siger Morten Felding.

Han ønsker ikke at sætte et præcist tal på, hvor mange medarbejdere, der har fået en fyreseddel. Han understreger dog, at der ikke er planer om yderligere nedskæringer på personalefronten.

"Vi har gjort det, vi tror, vi skal gøre her i tredje kvartal, og det vil vi forhåbentlig se effekten af, når vi går ind i 2016," lyder det optimistisk fra Atea-direktøren.

"I betragtning af de udfordringer vi har haft, synes vi det er et rimeligt resultat, som også gør, at vi kan holde fast i vores strategi. Vi investerer massivt i intern uddannelse for at sikre, at vi også fremadrettet har de brede og dybe kompetencer, som kræves på et marked med stadig stigende kompleksitet," siger Morten Felding.

Læs også:

Atea taget til nåde efter bestikkelsessag: Vinder stor kommunal pc-aftale

Ny rapport afslører: Store it-indkøb i Region Sjælland kom aldrig i udbud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere