Artikel top billede

Partnere tilfredse med HP's opsplitning: Derfor bliver det hele meget nemmere nu

It-kolossen HP har alt for længe reelt været to vidt forskellige forretninger. Derfor er den længe ventede opsplitning selskabet godt nyt, lyder det fra selskabets danske partnere, som håber på, at manøvren kan føre til vækst i salget.

Opsplitningen af det hæderkronede it-firma HP i to selvstændige selskaber bliver modtaget positivt blandt HP's danske forhandlere og distributører.

Efter mere end et års forberedelse blev opsplitningen af HP en realitet i den forgangne weekend.

Og med de to nye firmaer - HP Inc. og HP Enterprise - bliver HP's pc- og printforretning adskilt fra salget af servere, netværk, software og services.

Og hos HP-partnerne skaber det en forventning om et mere fleksibelt og kundeorienteret HP med stærkere fokus på den praktiske del af forretningen.

"HP har været kendt som en supertanker, hvor det tog lang tid at ændre kurs. Det tror jeg på, at der bliver lavet om på nu," siger direktør i firmaet 2Waysit, Robert Buch, som i fremtiden fortrinsvis kommer til at handle med HP Enterprise.

Han forventer, at de to nye HP-selskaber på en gang vil gøre samarbejdet med HP mere smidigt, fokuseret og skabe større nærhed til både kunder og partnere.

"Jeg håber, vi vil se to væsentlig mere fokuserede forretninger, hvor vi som partnere får den hjælp fra HP, der passer til det der er vores specialer. HP var jo blevet en stor butik, og med opsplitningen får man ny muligheder for at udvikle de forskellige forretningsområder," siger Robert Buch.

En tilsvarende melding kommer fra it-firmaet Cortex Consult, som i fremtiden kommer til at levere varer og ydelser fra begge de to nye HP-selskaber.

To vidt forskellige forretninger

Salgsdirektør Jan Friis mener, at det gamle HP med tiden havde udviklet sig til at være to vidt forskelige forretninger.

"I det gamle HP var et af problemerne, at man ville have det hele under den samme hat. Det kan være lidt problematisk, når man har så forskellige forretningsmodeller."

"Nu kan enterprise-forretningen koncentrere sig om at levere servere, services og software. Den anden del af forretningen kan jo så koncentrere sig om volumensalg. Så opsplitningen er et positivt skridt," siger Jan Friis, som også håber, at de nye tider i den sidste ende kan føre til mere salg.

"Det håber jeg da. Vi leverer pc'er som en del af vores service til eksisterende kunder, så på pc-siden betyder det nok ikke den store ændring for os. Til gengæld har jeg en forventning om, at vi vil øge vores cloud-forretning i vores datacenter. Og vi har da dialog med begge HP-firmaer om, hvilke kampagner, vi skal sætte i gang," siger Jan Friis.

Han har dog endnu fået tal for, hvor stort et salg HP forventer Cortex Consult skal levere i det kommende år.

Hos landets største it-distributør Also tør direktør for volumensalg, Carsten Braunschweig, ikke spå om, hvordan og hvor meget opsplitningen af HP vil sætte sit aftryk på markedsandele og salg.

HP bliver mere agil og fleksibel

"Med hensyn til forecast og konkrete planer har vi ikke set så meget endnu, så det har jeg svært ved at udtale mig om. Men jeg ville da forvente at HP's egne ambitioner vil være at skabe vækst og udnytte at skibet nu er blevet mere manøvredygtigt," siger Carsten Braunschweig.

Ligesom sine kolleger forventer han at se de største forandringer i den måde HP samarbejder med distributører og forhandlere.

"Vi har længe levet med den her opsplitning mellem hardware- og enterprise-forretning, så for os bliver der ikke den store forskel. Men jeg forventer, at HP bliver en mere agil og fleksibel samarbejdspartner på hardwaresiden," siger Carsten Braunschweig.

Læs også:

HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med ballade, skandaler og nedtur?

Midt i fyringssæsonen: HP ansætter nye sælgere i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere