Artikel top billede

Foto: Foto: Ernesto Ferreyra.

Internet-gigant scorer dansk stjerne-instruktør til ny film

Amazon vil score biografgængere og tv-seere med ombejlet dansk instruktør i folden. Satsningen på filmdistribution er et led i en større film- og seriekrig mod HBO og Netflix.

Engang nøjedes Amazon med at være verdens suverænt største online-boghandler, efter selskabet overlevede dotcom-boblen i starten af årtusindet.

Siden er Amazon rykket i flere retninger, både som storspiller i skyen og som udfordrer til de traditionelle underholdsudbydere i flimmerkassen og på biografrækkerne.

Læs også: It-gigant hyrer Top Gear-trio for svimlende beløb

Senest har Amazon købt distributionsrettighederne til at vise den danske instruktør Nicolas Winding-Refns kommende film 'The Neon Demon', som blandt andre har Keanu Reeves på rollelisten.

Nicolas Winding-Refn har slået sit navn fast internationalt efter hans seneste film, 'Drive' og 'Only God Forgives', som begge blev nomineret til De Gyldne Palmer i Cannes, hvor han vandt instruktørprisen for 'Drive'.

Det skriver Vanity Fair.

It-selskaber rykker ind på underholdning

Mere konkret er det selskabet Amazon Studios, der blev etableret i juni, som har købt filmen til biografdistribution i 2016 og derpå hurtig transformation til visning på selskabets Amazon Prime Instant Video.

Således går Amazon for alvor i fodsporene på storebrødrene fra Netflix og HBO, der både står bag produktionen af eksklusive tv-serier og visningen af tv-serierne via deres streaming-websites.

Amazon Studios har meldt ud, at selskabet sigter efter at producere 12 titler om året, der blandt vil tælle instruktøren Spike Lees 'Chi-Raq'.

Udviklingen med it-selskaber for bordenden af film- og tv-produktion samt visning er noget, flere begræder, mens andre jubler over udviklingen. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Sådan vil internet-baseret tv komme til at forandre tv-markedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere