Artikel top billede

Aftale indgået: Alle borgere og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune får lynhurtig fiberbredbånd inden 2020

Inden 2020 vil alle borgere i vestjyske Ringkøbing-Skjern Kommune få fiberbredbånd, ligegyldigt om de bor i sommerhus eller er en produktionsvirksomhed.

EnergiMidt og Ringkøbing-Skjern Kommune har underskrevet en aftale, der skal give mulighed for fiberbredbånd til alle borgere og virksomheder i kommunen.

Inden 2020 skal kommunens 8.000 virksomheder, 10.000 sommerhuse og 21.000 husstande således have adgang til højhastighedsinternet.

"Vi har kun lige set begyndelsen på den teknologiske forandring, men hvis virksomhederne og borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune skal med på bølgen, så kræver det, at den digitale motorvej er på plads. Det kommer den nu," lyder det fra borgmester Iver Enevoldsen (V).

Med aftalen får alle virksomheder, sommerhuse og borgere i kommunen, over de næste fem år mulighed for fiberbredbånd.

Kommunens aftale med EnergiMidt kommer dagen efter, at Regeringen med finansloven afsatte 300 millioner kroner til udrulning af højhastighedsinternet i Danmark.

Læs mere om den her: Her er regeringens nye bredbånds-plan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd

"Der er store områder af vores kommune og af resten af Danmark, hvor højhastighedsinternet ganske enkelt ikke er en mulighed. Vi er derfor meget tilfredse med, at aftalen åbner mulighed for, at kommunens borgere nu kan få adgang til fiberbredbånd på fornuftige vilkår, siger Iver Enevoldsen.

Bredt samarbejde

EnergiMidt Fiberbredbånd skal løfte internet-opgaven i samarbejde med det lokale energiselskab RAH og Fiber Backbone, der er ejet af fem vestjyske energiselskaber.

Det nye selskab vil møde kunderne med navnet RAH EnergiMidt og have hjemsted i Ringkøbing.

Også hos Fiber Backbone er der stor tilfredshed med aftalen, der giver Fiber Backbone en mulighed for at deltage i udrulningen af fibernet til privatkunder uden for ejerkredsens forsyningsområder.

"Der er ledig kapacitet på den infrastruktur, der allerede er etableret, og dette samarbejde giver en unik mulighed for at få denne ud at arbejde til fordel for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune," udtaler Lars Naur, der er direktør i Fiber Backbone.

Ringkøbing-Skjern Kommune er Danmarks geografisk største kommune. Den dækker et areal på 1.489 kvadratkilometer og har godt 57.000 indbyggere.

Priserne kendes ikke endnu, men løsningen betegnes som værende på "fornuftige vilkår".

Du kan læse mere på kommunens webside.

Læs også:
Ny bredbåndsplan er beviset: De frie markedskræfter holder ikke på det danske telemarked

Ny bredbåndspulje med 300 millioner: Derfor får det ikke træerne til at vokse ind i bredbåndshimlen

Her er regeringens nye bredbåndsplan: Sådan skal 300 millioner sikre dig bedre bredbånd

Ekspert om bredbåndsudspil: Fint forsøg - men tingene er gjort i forkert rækkefølge

Her er de vigtige nøgletal for den danske telebranche: Sådan går det for telebranchen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere