Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Hitman topper i USA

Den tredje udgave af det danske lejemorderspil Hitman topper de amerikanske salgslister, godt en uge efter det er kommet i handlen. Spillet blev udsendt i Europa fredag og følges over hele verden af en markedsføringskampagne på 66 millioner kroner.

Det tredje spil i Hitman-serien er braget ind som både det mest udlejede og det mest solgte spil til forhandlerne i USA.

Sådan lyder de første meldinger fra spilforlaget Eidos' britiske marketingchef, Ric Williams.

Eidos købte i marts danske IO Interactive, som udvikler Hitman-spillene, for en kvart milliard kroner.

Rick Williams var i København fredag for at præsentere Hitman Contracts, som den seneste version hedder. Den er udkommet til pc, Playstation 2 og Xbox.

- Spillet røget direkte ind som nummer et til både Playstation 2 og Xbox. Nu er presset på os,for at det skal holde den placering, siger han.

Store forventninger

Ud fra de foreløbige salgstal vurderer Eidos, at Hitman Contracts har potentiale til at sælge det dobbelte antal af forgængeren Hitman 2, som til dato blevet langet over disken flere end 3,1 millioner gange.

Hitman Contracts er forudbestilt i to millioner eksemplarer, og også IO Interactives direktør, Janos Flösser, har store forhåbninger.

- Jeg har selvfølgelig forventninger om, at spillet sælger væsentligt bedre end forgængeren. Det har potentiale til at gå hele vejen, siger han.

Hitman Contracts har taget over halvandet år at udvikle, og da udviklingsarbejdet var på sit højeste, var 90 personer tilknyttet projektet.

Blodig lejemorder

Hitman Contracts forsøger at skabe en lidt anderledes udgave af Hitman, der er mere dyster og blodig end de to forgængere. Spillet dykker tilbage i hovedpersonen Agent 47's fortid, hvor spilleren i 12 missioner skal føre den skaldede og tatoverede lejemorder gennem opgaver over hele verden.

Selve spillet er bygget på en stærk modificeret grafikmotor fra IO Interactives seneste spil, Freedom Fighters, der har solgt omkring en million eksemplarer.

Computerworld Online har tidligere beskrevet, hvordan Eidos vil bruge 33 millioner kroner på at markedsføre spillet, men det er kun i Europa. Samlet set vil Hitman Contracts på verdensplan blive fulgt af en markedsføringskampagne på mere end 66 millioner kroner.

Nyt koncept undervejs

Websitet Game Rankings samler spilanmeldelser fra hele verden, og her er Hitman Contracts blandt de bedst scorende med en gennemsnitlig karakter på fire ud af fem.

Det er dog en smule dårligere end forgængeren, og den næste måned eller to kommer til at give et godt billede, om det kan lykkes det tredje spil i serien at blive en lige så stor kommerciel succes.

Selv om spillet nu er udgivet, hviler IO Interactive ikke på laurbærrene. Selskabet er allerede i gang med at udvikle det fjerde spil i serien, ligesom der sideløbende arbejdes på et helt nyt spil.

- Vi er i gang med at designe en prototype af spillet, og det er noget af det mest spændende, der er sket siden Hitman, siger Janos Flösser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere