Artikel top billede

Hollandsk politi hacker krypteret smartphone: Sådan har det kunnet lade sig gøre

Politiet i den hollandske efterforskningsenhed NFI hævder, at den har skaffet sig adgang til hundredevis af mails på en Blackberry-telefon, der ellers skulle have været sikret med kryptering.

Det hollandske politi har taget overskriften i flere it-sikkerhedsmedier, da ordensmagten fra Holland ifølge eget udsagn har formået at komme ind og læse mails på en krypteret Blackberry-telefon.

Konkret har det hollandske institut for efterforskning (NFI) dekrypteret 275 ud af 325 mails på en Blackberry-telefon, som de har haft mellem hænderne, skriver The Register blandt flere medier.

Telefonen skulle ellers have haft tilføjet PGP-kryptering, hvilket i teorien skulle have forseglet telefonerne med en gedigen portion sikkerhed.

Men den mur har det hollandske politi ifølge eget udsagn omgået ved hjælp af software fra det israelske sikkerhedsfirma Cellebrite.

Blackberry tager afstand

Blackberry-telefoner bliver af mange betraget som nogle af de mest sikre telefoner at benytte.

Læs også: Nu er den klar: BlackBerry forsøger comeback med Android-telefon med indbygget sikkerhed

Derfor er det nok heller ikke så overraskende, at den canadiske mobilfabrikant har været ude i pressen og forsøgt at skyde hul i historien.

"Vi har tillid til, at Blackberry tilbyder verdens mest sikre kommunikationsplatform til regeringer, militær og selskabskunder. Vi kan dog ikke kommentere på påstanden (om dekryptering, red.), da vi ikke kender alle detaljer om den specifikke telefon, hvordan var konfigureret og beskyttet," forklarer en talsperson fra Blackberry til The Register,

Var telefonen nu også krypteret?

Samtidig er det også kendt, at der er flere tredjepartsleverandører, der tilbyder PGP-kryptering til Blackberry.

Læs også: Forbyd kryptering, del al information og lad os sammen overvåge hinanden - så vinder vi

Derfor er der opstået usikkerhed om, hvorvidt der har været en fejl i implementeringen fra en af disse leverandører, så krypteringen har været nemmere at bryde, end den burde.

Hollandske NFI har ikke mange kommentarer om, hvordan ordensmagten har skaffet sig adgang til e-mailkommunikation, der ellers burde have været bag lås og slå for alle andre end dem, der har krypteringsnøglen.

Læs også:
Myndighed: Derfor kan ny iPhone-kryptering koste børn livet

Android og iOS-kryptering får politiets alarmklokker til at ringe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere