Artikel top billede

Nu er den klar: BlackBerry forsøger comeback med Android-telefon med indbygget sikkerhed

Nu kan du bestille BlackBerry med Android, personsikkerhed og fysisk tastatur - hvis du vel og mærke har kassen.

Der har i lang tid været rygter om, at den falmende mobilproducent BlackBerry ville lancere en Android-telefon.

For kort tid siden blev rygterne bekræftet, og nu bliver telefonen så sat til salg under navnet Priv.

Læs mere her: Efter mange års nedtur kryber BlackBerry til korset: Lancerer Android-telefon

Du kan nemlig forudbestille modellen men til en pris, der nok ikke efterlader plads til impulskøb.

Telefonen bliver i første omgang sat til salg i Storbritannien, USA og BlackBerrys hjemland Canada til en pris på 559 britiske pund eller 699 amerikanske dollar, hvis man befinder sig på den anden side af vandet.

Med udgangspunkt i den britiske pris svarer det til 5800 danske kroner uden moms og, hvad der ellers tilfalder produkternes pris i kongeriget.

Derved kommer telefonen helt op i toppen af prishierarkiet blandt mobilerne, hvilket kan været et svært sted at befinde sig for en producent, der ikke har den store gennemslagskraft mere.

Ud over prisen fortæller BlackBerry også, at telefonen løbende vil blive frigivet i forskellige nye lande.

Telefonen har fået en skærm på 5,4-tommer og et ganske solidt batteri på 3410 mAh.

Ud over disse date er der ikke opgivet ret mange officielle data på telefonen, men websiden Engadget har fået fat i et hemmeligtemplet ark med lækkede data.

Fokus på privatliv

Med udgangspunkt i oplysningerne fra Engadget får BlackBerry Priv en opløsning på 2560 x 1440 pixel, en Snapdragon 808-prosessor, tre gigabyte hukommelse og 32 gigabyte lagerplads, der kan forøges via mikroSD-kort.

Telefonen har som tidligere nævnt et fysisk tastatur, og det måler 37 millimeter i højden og 77 millimeter i bredden.

Der er to kameraer et på 18 megapixel samt yderligere et kamera på (nok) fem megapixel.

Som Priv-navnet afslører, vil telefonens software og teknologi fokusere på persondatabeskyttelse, og ifølge BlackBerry kommer man som bruger aldrig til at dele informationer med tredjepart.

De konkrete sikkerheds-retningslinjer er endnu lidt upræcise, men du kan helt sikkert finde oplysningerne på firmaets blog, når de bliver offentlige.

BlackBerry har i øvrigt flirtet med Android tidligere.
Det skete med BlackBerry OS 10, der indeholdte et kompatibilitets-lag, som BlackBerry uden det store held sendte ud til udviklerne med opfordring til at indsende BlackBerry-apps til test.

Der har gennem de seneste år gentagne gange været rygter fremme om, at BlackBerry er ved at blive solgt. Både Samsung og Lenovo er blevet nævnt som købere.

Læs mere:
Test: Du får virkelig meget telefon for 3.000 kroner i Honor 7


Efter mange års nedtur kryber BlackBerry til korset: Lancerer Android-telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere