Artikel top billede

Foto: Lars Jacobsen. (Foto: Lars Jacobsen)

Myndighed: Derfor kan ny iPhone-kryptering koste børn livet

Topleder i det amerikanske justitsministerium hævder, at moderne krypteringsteknologier gør livet sværere for politiet, hvilket kan koste et barn livet en dag.

Vicedirektør i det amerikanske justitsministerium, James Cole, frygter, at nye krypteringsteknologier i smartphones som en iPhone på længere sigt vil være årsag til, at et barn vil miste livet.

Det budskab leverede han i sidste måned på et lukket møde til blandt andre ledere hos mobilfabrikanten Apple.

Forklaringen bag udsagnet er, at han hævder, at hvis politiet ikke kan gennemsøge en mistænkt persons telefon, kan det føre til alskens tragedier - herunder at et barn en dag vil dø.

Det skriver The Wall Street Journal

Det tænkte eksempel

I følge avisen kom James Cole ikke med konkrete eksempler på, at børn kan dø på grund af krypteringen.

Et tænkt eksempel kunne være, at en person har kidnappet et barn. Ved at kigge i den mistænktes telefon, vil politiet kunne lokalisere og redde barnet fra eksempelvis sultedøden.   

At det amerikanske justitsministerium opstiller skrækscenarier med døde børn på et møde om kryptering, fik Apples deltagende ledere til at kalde udsagnet for provokerende. 

Apple-cheferne nævnte samtidig, at informationer om teledata kan hentes andre steder - eksempelvis hos teleselskaberne. 

Det er desuden ikke første gang, at amerikanske myndigheder har været ude og advare om, at krypteringen kan blokere for opklaring af forbrydelser, og at kryptering kan koste børn livet.

Det amerikanske føderale politi, FBI, har tidligere været ude med lignende udsagn om, at børn kan dø som følge af krypteringspolitiken.

Kan ikke udlevere oplysninger

It-selskaber som Apple har i de seneste år oven på afsløringen af de heftige NSA-overvågninger arbejdet på at udvikle krypteringsteknologier, hvor krypteringsnøglen er ude af deres hænder.

For Apples vedkommende er det konkret sket med selskabets seneste iOS 8-opdatering.

Det vil med andre ord sige, at hvis politiet beder Apple om en krypteringsnøgle til at låse op for kommunikationen, se billeder og kontaktlister på en telefonen, kan Apple ikke gøre andet end at slå ud med armene.

Dermed kan it-selskaberne fortælle deres kunder, at it-giganterne altså ikke medvirker til den intense overvågning fra den amerikanske regerings side, som whistlebloweren Edward Snowden har løftet sløret for.

Også Google har med sin seneste Android-version, Lollipop, også arbejdet på at kryptere al indholdet på telefonen.

Læs også:

Android og iOS-kryptering får politiets alarmklokker til at ringe

Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere