Foto: Lars Jacobsen.

Myndighed: Derfor kan ny iPhone-kryptering koste børn livet

Topleder i det amerikanske justitsministerium hævder, at moderne krypteringsteknologier gør livet sværere for politiet, hvilket kan koste et barn livet en dag.

Vicedirektør i det amerikanske justitsministerium, James Cole, frygter, at nye krypteringsteknologier i smartphones som en iPhone på længere sigt vil være årsag til, at et barn vil miste livet.

Det budskab leverede han i sidste måned på et lukket møde til blandt andre ledere hos mobilfabrikanten Apple.

Forklaringen bag udsagnet er, at han hævder, at hvis politiet ikke kan gennemsøge en mistænkt persons telefon, kan det føre til alskens tragedier - herunder at et barn en dag vil dø.

Det skriver The Wall Street Journal

Det tænkte eksempel
I følge avisen kom James Cole ikke med konkrete eksempler på, at børn kan dø på grund af krypteringen.

Et tænkt eksempel kunne være, at en person har kidnappet et barn. Ved at kigge i den mistænktes telefon, vil politiet kunne lokalisere og redde barnet fra eksempelvis sultedøden.   

At det amerikanske justitsministerium opstiller skrækscenarier med døde børn på et møde om kryptering, fik Apples deltagende ledere til at kalde udsagnet for provokerende. 

Apple-cheferne nævnte samtidig, at informationer om teledata kan hentes andre steder - eksempelvis hos teleselskaberne. 

Det er desuden ikke første gang, at amerikanske myndigheder har været ude og advare om, at krypteringen kan blokere for opklaring af forbrydelser, og at kryptering kan koste børn livet.

Det amerikanske føderale politi, FBI, har tidligere været ude med lignende udsagn om, at børn kan dø som følge af krypteringspolitiken.

Kan ikke udlevere oplysninger
It-selskaber som Apple har i de seneste år oven på afsløringen af de heftige NSA-overvågninger arbejdet på at udvikle krypteringsteknologier, hvor krypteringsnøglen er ude af deres hænder.

For Apples vedkommende er det konkret sket med selskabets seneste iOS 8-opdatering.

Det vil med andre ord sige, at hvis politiet beder Apple om en krypteringsnøgle til at låse op for kommunikationen, se billeder og kontaktlister på en telefonen, kan Apple ikke gøre andet end at slå ud med armene.

Dermed kan it-selskaberne fortælle deres kunder, at it-giganterne altså ikke medvirker til den intense overvågning fra den amerikanske regerings side, som whistlebloweren Edward Snowden har løftet sløret for.

Også Google har med sin seneste Android-version, Lollipop, også arbejdet på at kryptere al indholdet på telefonen.

Læs også:

Android og iOS-kryptering får politiets alarmklokker til at ringe

Spion-fiasko: Én it-mand kendte alle hemmeligheder i verden


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?