Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Efter Nokias gigant-opkøb af Alcatel-Lucent: Nu er kæmpe fyringsrunde på vej

Nokia er efter opkøbet af Alcatel-Lucent klar til en omfattende trimning af selskabet, der vil komme til at koste et stort antal medarbejdere jobbet.

Der er fyringer i den tunge skala på vej hos netværksgiganten Nokia.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

"Nokia lancerer 'headcount reductions' som en del af et globalt synergi- og transformationsprogram," lyder beskeden fra netværks- og telekommunkations-giganten.

Sidste forår blev det annonceret, at Nokia ville købe franske Alcatel-Lucent for op mod 110 milliarder kroner.

Læs også: Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant

I februar gik købet igennem, så Nokia i første omgang kom til at eje næsten 80 procent af aktierne i Alcatel-Lucent.

"Vi er glade for, at købet er lykkes, og at Alcatel-Lucents investorer deler vores tro på fremtiden i det samlede selskab. Vi vil rykke hurtigt for at samle de to selskaber og udføre vores integrerings-planer," udtalte Rajeev Suri, administrerende direktør i Nokia, dengang.

Nu ser vi så de første klare konsekvenser af opkøbet af Alcatel-Lucent - nemlig omfattende besparelser og fyringsrunder.

Møder om fyringer i 30 lande

Nokia meddeler, at der skal spares 900 millioner euro - omkring 6,7 milliarder danske kroner - i driftsomkostninger i 2018 i relation til købet af Alcatel-Lucent.

Det vil komme til at koste et ukendt antal medarbejdere jobbet. Alt tyder på, at der bliver tale om omfattende fyringsrunder - Nokia alene havde 55.700 ansatte sidste år.  

"Medarbejder-reduktionerne forventes at finde sted fra nu af og til slutningen af 2018 i overensstemmelse med virksomhedens tidslinje for synergi-mål," skriver Nokia i pressemeddelelsen.

"Reduktionerne vil primært finde sted på områder, hvor der er overlap, eksempelvis research og development, regionale og salgsorganisationer og corporate-funktioner."

Nokia meddeler, at de første møder med fagforeninger afholdes i dag, onsdag, og lignende møder med medarbejderrepræsentanter vil blive afholdt i op mod 30 lande i de kommende uger.

"Disse handlinger skal sikre, at Nokia forbliver en stærk industrileder," udtaler Nokia-topchef Rajeev Suri.

"Da vi annoncerede opkøbet af Alcatel-Lucent, lovede vi at levere 900 millioner euro i synergier - og det løfte har ikke ændret sig."

"Vi ved også, at vores handlinger har reelle menneskelige konsekvenser, og derfor vil vi gå frem på en måde, der er i overensstemmelse med vores værdier og hjælpe med at støtte de berørte medarbejdere." 

Læs også:

Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant

Så er det officielt: Nokia klar til smartphone-comeback




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere