Artikel top billede

(Foto: S.Jastrzebski)

IT-Universitetet jubler: Rekordmange unge danskere vil være softwareudviklere

På IT-Universitetet topper softwareudvikling ansøgerlisten, mens en anden disciplin oplever tilbagegang i antallet af studerende.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle om ansøgertallene for nye studerende på DIKU i København.

Her var der virkelig fremgang at spore.

Den historie kan du læse her: Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Men det er ikke kun Københavns Universitet, der ser antallet af it-studerende vokse.

"På IT-Universitetet noterer vi samme positive udvikling med en stor stigning i antallet af ansøgninger til bacheloruddannelsen i softwareudvikling," skriver Vibeke Arildsen, der er kommunikationsmedarbejder på ITU i en mail til Computerworld.

Den største popularitet kan ses på linjen for softwareudvikling, der har fået en fremgang på 36 procent i forhold til sidste år.

"Vi ser tydeligt, at endnu flere gerne vil læse softwareudvikling, som i forvejen er ITU's største bacheloruddannelse. Vi har i år øget kapaciteten takket være en engangsinvestering fra universitetets bestyrelse, så vi er meget tilfredse med, at søgningen er vokset tilsvarende", siger rektor Mads Tofte.

Men også Global Business Informatics oplever solide tal. Her har 23 procent flere søgt ind. Værre ser det ud for Digitale Medier og Design.

Her oplever ITU en tilbagegang på 12 procent i forhold til sidste år.

Samlet set bliver der optaget 1.165 elever på de tre uddannelseslinjer, hvilket betyder, at det totale antal ansøgninger til ITU's tre bacheloruddannelser slår rekord.

"Vi har i år modtaget 46 procent flere førsteprioritetsansøgninger til denne uddannelse end sidste år," oplyser Vibeke Arildsen.

Læs også:
Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Danske software-udviklere er vildt eftertragtede - men lønniveauet er faldet

Stormløb mod it-uddannelser: Nu vil de unge kode




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere