Artikel top billede

(Foto: S.Jastrzebski)

Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Siden 2011 er antallet af datalogistuderende næsten fordoblet på Københavns Universitet. "Vi forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," lyder det fra institutlederen på DIKU.

En 50 procent stigning i antallet af 1. prioritetsansøgninger til datalogistudiet på Københavns Universitet og en topplacering på listen over studier med flest ansøgninger på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet markerer for alvor datalogiens popularitet.

Datalogiens popularitet har med andre ord nået nye højder.

Med jævne mellemrum er manglen på dataloger i erhvervslivet kommet på dagsordenen i medierne - og noget tyder nu på, at det i år er gået op for Danmarks unge.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

Hele 598 personer har i år søgt om optagelse på datalogistudiet på KU, heraf 271 med 1. prioritetsansøgninger.

Det er en stigning på henholdsvis 33,8 procent og 49,7 procent - og for første gang er datalogistudiet det mest søgte studie på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet i København.

"Vi har en lille stigning i studiepladser i år og forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," fortæller DIKUs institutleder Mads Nielsen, som ser frem til at byde de nye studerende velkommen efter sommerferien.

Læs om DIKU's grundlægger Peter Naur: På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Også på uddannelsen Kommunikation og IT er der en stor stigning i ansøgninger.

Med 495 samlede antal ansøgninger og 148 med 1. prioritetsansøgninger placerer studiet sig på en førsteplads over studier med den største stigning på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Du kan finde al KU-statistik her

DIKU har eksisteret siden 1970 og er vokset fra dengang 10 ansatte og 550 studerende.

Du kan finde instituttets samlede strategi frem til 2017 her (PDF)

Læs også:
På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Udvidelse af HTML-standarden: DIKU-idé kan afsløre om en webside er helt sikker

Den verdensberømte it-dansker Peter Naur er død
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere