Artikel top billede

Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Siden 2011 er antallet af datalogistuderende næsten fordoblet på Københavns Universitet. "Vi forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," lyder det fra institutlederen på DIKU.

En 50 procent stigning i antallet af 1. prioritetsansøgninger til datalogistudiet på Københavns Universitet og en topplacering på listen over studier med flest ansøgninger på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet markerer for alvor datalogiens popularitet.

Datalogiens popularitet har med andre ord nået nye højder.

Med jævne mellemrum er manglen på dataloger i erhvervslivet kommet på dagsordenen i medierne - og noget tyder nu på, at det i år er gået op for Danmarks unge.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

Hele 598 personer har i år søgt om optagelse på datalogistudiet på KU, heraf 271 med 1. prioritetsansøgninger.

Det er en stigning på henholdsvis 33,8 procent og 49,7 procent - og for første gang er datalogistudiet det mest søgte studie på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet i København.

"Vi har en lille stigning i studiepladser i år og forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," fortæller DIKUs institutleder Mads Nielsen, som ser frem til at byde de nye studerende velkommen efter sommerferien.

Læs om DIKU's grundlægger Peter Naur: På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Også på uddannelsen Kommunikation og IT er der en stor stigning i ansøgninger.

Med 495 samlede antal ansøgninger og 148 med 1. prioritetsansøgninger placerer studiet sig på en førsteplads over studier med den største stigning på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Du kan finde al KU-statistik her

DIKU har eksisteret siden 1970 og er vokset fra dengang 10 ansatte og 550 studerende.

Du kan finde instituttets samlede strategi frem til 2017 her (PDF)

Læs også:
På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Udvidelse af HTML-standarden: DIKU-idé kan afsløre om en webside er helt sikker

Den verdensberømte it-dansker Peter Naur er død
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere