Artikel top billede

(Foto: S.Jastrzebski)

Studerende vælter ind på datalogi og der kommer flere pladser til næste år

Siden 2011 er antallet af datalogistuderende næsten fordoblet på Københavns Universitet. "Vi forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," lyder det fra institutlederen på DIKU.

En 50 procent stigning i antallet af 1. prioritetsansøgninger til datalogistudiet på Københavns Universitet og en topplacering på listen over studier med flest ansøgninger på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet markerer for alvor datalogiens popularitet.

Datalogiens popularitet har med andre ord nået nye højder.

Med jævne mellemrum er manglen på dataloger i erhvervslivet kommet på dagsordenen i medierne - og noget tyder nu på, at det i år er gået op for Danmarks unge.

Læs også: Ny chef for DIKU: "Vi vil gerne optage tre gange så mange studerende, men ansøgerne er altså ikke gode nok"

Hele 598 personer har i år søgt om optagelse på datalogistudiet på KU, heraf 271 med 1. prioritetsansøgninger.

Det er en stigning på henholdsvis 33,8 procent og 49,7 procent - og for første gang er datalogistudiet det mest søgte studie på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet i København.

"Vi har en lille stigning i studiepladser i år og forventer at skrue yderligere op til næste år, så vi kan hjælpe på erhvervslivets enorme behov for vores kandidater," fortæller DIKUs institutleder Mads Nielsen, som ser frem til at byde de nye studerende velkommen efter sommerferien.

Læs om DIKU's grundlægger Peter Naur: På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Også på uddannelsen Kommunikation og IT er der en stor stigning i ansøgninger.

Med 495 samlede antal ansøgninger og 148 med 1. prioritetsansøgninger placerer studiet sig på en førsteplads over studier med den største stigning på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet.

Du kan finde al KU-statistik her

DIKU har eksisteret siden 1970 og er vokset fra dengang 10 ansatte og 550 studerende.

Du kan finde instituttets samlede strategi frem til 2017 her (PDF)

Læs også:
På besøg hos verdensberømt it-dansker: Bare fordi det er elektronisk, er det ikke nødvendigvis lykken

Udvidelse af HTML-standarden: DIKU-idé kan afsløre om en webside er helt sikker

Den verdensberømte it-dansker Peter Naur er død
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere