Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google afliver Chrome-apps til Mac, Windows og Linux

Google rydder særlige Chrome-apps til Mac, Windows og Linux, ad vejen.

Google vil i løbet af et par år aflive de særlige apps, som kører inde i Chrome-browseren på alle de tre store platforme, Mac, Windows og Linux.

Google lancerede de særlige apps i 2013 som en metode til at få skubbet særlige funktioner direkte ud til brugerne.

De særlige Chrome-apps anvendes også udviklere til at skrive apps, som via browser-funktionen kan anvendes på både Windows, Mac, Linux og Chrome OS uden videre tilretninger.

I de senere år er udviklingen imidlertid gået en anden vej, mener Google.

Således bliver flere og flere af de funktioner, som er blevet tilbudt via Chrome-apps, i dag tilgængelige på websites som web-baserede applikationer.

I en meddelelse - som du finder her - peger Google på, at de fleste apps i allerede er implementerede som 'almindelige' apps.

"Vi vil fjerne support til [...] apps fra Chrome på Windows, Mac og Linux over de kommende to år," lyder det fra selskabet.

Tid til at forberede sig

Google fjerner nemlig de særlige Chrome-apps fra Mac, Windows og Linux i begyndelsen af 2018, så der er fortsat et stykke tid til at forberede sig på, at man som bruger fremover vil skulle en anden vej rundt.

For udviklerne gælder det, at de skal finde en anden metode til at migrere deres applikationer.
De pågældende Chrome-apps har to ben, nemlig de såkaldte Hosted Apps, som er 'installerbare' web-apps, samt Packaged Apps, der minder mere om almindelige apps.

Konsekvenserne af udfasningen vil nok kunne mærkes mest, når det gælder Packaged Apps, da udviklerne her vil blive nødt til at finde helt nye måder at skrive apps på.

Google anbefaler i en blogpost - som du finder her - fire nye veje, nemlig webapps (som kører online), extensions, extension-enhanced internet-sider samt native apps.

Ifølge Google vil udfasningen komme til at ske gradvist.

Om nogle måneder vil de indledende skridt blive taget. Her vil nye Chrome-apps kun kunne skaffes via Chrome OS, men eksisterende apps fortsat vil kunne anvendes på alle platformene.

Om et år - i anden halvdel af 2017 - vil Google dernæst fjerne Chrome apps fra Chrome Web Store, og endelig vil alle Chrome apps i Windows, Mac og Linux blive fjernet i begyndelsen af 2018.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere