Artikel top billede

Dump: MIT.

Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon

Teknologiuniversitetet MIT har udviklet ny batteriteknologi, der giver happy hour på strømmen. Forskerne forventer, at produkterne er klar til næste år.

En af de store akilleshæle i moderne telefoner og andre transportable gadgets er den begrænsede batteritid og den evindelige opladning.

Et irritationsmoment, de fleste kan nikke genkendende til.

Men nu har teknologiuniversitetet MIT udviklet en teknologi, der kan give en væsentlig længere levetid til strømtyven.

Forskerne har arbejdet sig frem til en løsning, hvor de har krympet lithium-ion-batterierne til omtrent halv størrelse i forhold til dagens batterier.

Det har de gjort ved at udskifte anode-materialet grafit med et tyndt lag Lithium-metal, der er i stand til at absorbere langt flere ioner og derfor også mere energi.

Læs også: Forskerne ved ikke helt hvorfor: Ny batteri-teknologi kan genoplades 200.000 gange

Det har længe været kendt, at lithium er det ideelle metal at anvende i batterier på grund af den høje energitæthed, men hidtil er det ikke lykkedes at benytte stoffet i anoden på en vellykket måde.

De tidligere forsøg har givet problemer med øget modstand og kortslutning i batterierne.

MIT-folkene har dog haft succes med at finde en vej uden om problemerne ved at udvikle en ny metode bestående af en hybrid mellem flydende og fast stof.

Det beskriver universitetet på sin webside.

Dobbelt op

Her fortæller forskerne, at denne nye batteriteknologi har en dobbelt så høj energitæthed, hvilket i praksis betyder, at man kan bygge batterier, der kun optager halvt så meget plads eller hvis størrelsen bibeholdes, kan rumme dobbelt så meget strøm.

Den gode nyhed er, at løsningen ifølge forskerne kan udvikles med det produktionsudstyr, som batteriproducenterne allerede har, hvilket giver en kort vej fra ide til produktion.

Ifølge holdet bag ideen kan en produktion af batterierne sættes i gang allerede næste år.

Princippet er også velegnet til eksempelvis bilbranchen, som forskerne anslår vil få de første højkapacitetsbatterier i 2018.

Der er mere læsning om projektet på MIT's nyhedsside.

Læs også:
Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Kendt tysk bilfirma går ind i energibranchen: Slidte bil-batterier skal genbruges til storskala-kraftværker

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere