Artikel top billede

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder

En ny type solid-state batterier kan holde i en menneskealder og hundredetusindevis af op- og afladninger uden at tabe pusten.

Forskere er klar med en helt ny type solid-state batterier, som ikke bliver slidt, men som kan op- og afledes igen og igen.

Forskere fra blandt andet Samsung og teknologi-universitetet MIT er langt fremme med at udvikle et nyt materiale, som måske vil kunne anvendes i fremtidens batterier til den helt grundlæggende batteri-komponent, der lagrer energien.

Ifølge forskerne er det nye materiale ganske utrætteligt.

Det betyder, at det ikke taber pusten efter et bestemt antal op- og aflagringer, som det er tilfældet med de batterier, som vi anvender i dag og som over tid bliver gradvist mindre og mindre effektive.

Sådan er det ikke med det nye materiale, der ifølge forskerne både kan forøge batterilevetiden ganske betragteligt samt øge lagrings-effekten.

De lithium-ion-batterier, som vi anvender i dag, er baseret på flydende elektrolytter, mens den nye batteri-type anvender et fast materiale.

Ifølge MIT-forsker Gerbrand Ceder betyder det, at man kan kaste rundt med materialet, hamre søm igennem det eller misbruge det på anden vis, uden at der sker noget.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at der reelt ikke er nogen forringelse i effekten i solid-state batterierne, der altså vil kunne opretholde effekten i hundredetusindvis af opladnings-cyklusser.

Elektrolytter spiller en central rolle i batterier, da de anvendes til at adskille de positive katoder og de negative anoder, så der kan flyde ioner mellem dem, hvilket er med til at skabe den elektriske strøm.

Du kan læse om forskernes nye batterier i denne artikel i magasinet Nature.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere