Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder

En ny type solid-state batterier kan holde i en menneskealder og hundredetusindevis af op- og afladninger uden at tabe pusten.

Forskere er klar med en helt ny type solid-state batterier, som ikke bliver slidt, men som kan op- og afledes igen og igen.

Forskere fra blandt andet Samsung og teknologi-universitetet MIT er langt fremme med at udvikle et nyt materiale, som måske vil kunne anvendes i fremtidens batterier til den helt grundlæggende batteri-komponent, der lagrer energien.

Ifølge forskerne er det nye materiale ganske utrætteligt.

Det betyder, at det ikke taber pusten efter et bestemt antal op- og aflagringer, som det er tilfældet med de batterier, som vi anvender i dag og som over tid bliver gradvist mindre og mindre effektive.

Sådan er det ikke med det nye materiale, der ifølge forskerne både kan forøge batterilevetiden ganske betragteligt samt øge lagrings-effekten.

De lithium-ion-batterier, som vi anvender i dag, er baseret på flydende elektrolytter, mens den nye batteri-type anvender et fast materiale.

Ifølge MIT-forsker Gerbrand Ceder betyder det, at man kan kaste rundt med materialet, hamre søm igennem det eller misbruge det på anden vis, uden at der sker noget.

Han siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at der reelt ikke er nogen forringelse i effekten i solid-state batterierne, der altså vil kunne opretholde effekten i hundredetusindvis af opladnings-cyklusser.

Elektrolytter spiller en central rolle i batterier, da de anvendes til at adskille de positive katoder og de negative anoder, så der kan flyde ioner mellem dem, hvilket er med til at skabe den elektriske strøm.

Du kan læse om forskernes nye batterier i denne artikel i magasinet Nature.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere