Artikel top billede

Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Milliarder af smartphones, tablets og wearables skriger på bedre batterier - og noget tyder på, at der begynder at ske ting og sager i industrien.

Der er et presserende behov for nye og bedre batterityper.

Det budskab er der for så vidt intet nyt i - og af og til hører man da også om nye batteri-teknologier, der (måske) vil kunne levere præcis det, vi alle går og sukker efter.

Men nye tal fra ABI Research er alligevel ganske overrumplende. Det viser nemlig, hvor stort behovet for en batterirevulution egentlig er.

Analysefirmaet skriver, at der allerede i 2019 vil være otte milliarder smartphones, mobiltelefoner, tablets, wearables og bærbare computere, der alle skal fodres med energi fra et batteri.

Det er netop den vilde udvikling i antallet og variationen af digitale enheder, der er med til at sætte skub i batteri-udviklingen.

"En afgørende del af den overordnede løsning - batteritid og opladningsteknologi - har haltet bagefter indtil nu."

"Kort battertid er fortsat et af de største irritaionsmomenter for smartphone-brugerne, og det er en oplagt mulighed for producenterne af telefoner at forbedre brugeroplevelsen ved at tage nye batteriteknologier med længere levetid i brug," skriver ABI Research blandt andet.

"Samtidig gør væksten i wearables med begrænsninger i størrelsen problemet endnu mere akut."

Sker der noget nu?

Analysefirmaet peger på, at batteriteknologierne simpelthen ikke er fulgt med hardware-udviklingen, men at flere producenter - eksempelvis Amprius og Leyden Energy - allerede har nye silicium anode-batterier i produktion, ligesom der på det seneste har været gennembrud inden for batterier, der er baseret på germanium og lithium.

Og virksomheder, der udvikler nye batteriteknologier, er næppe det værste sted at investere sine penge, for behovet for nye batterityper vil kun vokse fremover:

"Muligheden er enorm," skriver ABI Research og peger på, at det gennemsnitlige hjem i dag har flere end 10 enheder, der ikke er forbundet til en stikkontakt og derfor anvender genopladelige
batterier.

Læs også:

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes

Ny batteri-type er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Denne teknologi skal give din mobil meget bedre batterilevetid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere