Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Milliarder af smartphones, tablets og wearables skriger på bedre batterier - og noget tyder på, at der begynder at ske ting og sager i industrien.

Der er et presserende behov for nye og bedre batterityper.

Det budskab er der for så vidt intet nyt i - og af og til hører man da også om nye batteri-teknologier, der (måske) vil kunne levere præcis det, vi alle går og sukker efter.

Men nye tal fra ABI Research er alligevel ganske overrumplende. Det viser nemlig, hvor stort behovet for en batterirevulution egentlig er.

Analysefirmaet skriver, at der allerede i 2019 vil være otte milliarder smartphones, mobiltelefoner, tablets, wearables og bærbare computere, der alle skal fodres med energi fra et batteri.

Det er netop den vilde udvikling i antallet og variationen af digitale enheder, der er med til at sætte skub i batteri-udviklingen.

"En afgørende del af den overordnede løsning - batteritid og opladningsteknologi - har haltet bagefter indtil nu."

"Kort battertid er fortsat et af de største irritaionsmomenter for smartphone-brugerne, og det er en oplagt mulighed for producenterne af telefoner at forbedre brugeroplevelsen ved at tage nye batteriteknologier med længere levetid i brug," skriver ABI Research blandt andet.

"Samtidig gør væksten i wearables med begrænsninger i størrelsen problemet endnu mere akut."

Sker der noget nu?
Analysefirmaet peger på, at batteriteknologierne simpelthen ikke er fulgt med hardware-udviklingen, men at flere producenter - eksempelvis Amprius og Leyden Energy - allerede har nye silicium anode-batterier i produktion, ligesom der på det seneste har været gennembrud inden for batterier, der er baseret på germanium og lithium.

Og virksomheder, der udvikler nye batteriteknologier, er næppe det værste sted at investere sine penge, for behovet for nye batterityper vil kun vokse fremover:

"Muligheden er enorm," skriver ABI Research og peger på, at det gennemsnitlige hjem i dag har flere end 10 enheder, der ikke er forbundet til en stikkontakt og derfor anvender genopladelige
batterier.Læs også:

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes

Ny batteri-type er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Denne teknologi skal give din mobil meget bedre batterilevetid

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.