Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Milliarder af smartphones, tablets og wearables skriger på bedre batterier - og noget tyder på, at der begynder at ske ting og sager i industrien.

Der er et presserende behov for nye og bedre batterityper.

Det budskab er der for så vidt intet nyt i - og af og til hører man da også om nye batteri-teknologier, der (måske) vil kunne levere præcis det, vi alle går og sukker efter.

Men nye tal fra ABI Research er alligevel ganske overrumplende. Det viser nemlig, hvor stort behovet for en batterirevulution egentlig er.

Analysefirmaet skriver, at der allerede i 2019 vil være otte milliarder smartphones, mobiltelefoner, tablets, wearables og bærbare computere, der alle skal fodres med energi fra et batteri.

Det er netop den vilde udvikling i antallet og variationen af digitale enheder, der er med til at sætte skub i batteri-udviklingen.

"En afgørende del af den overordnede løsning - batteritid og opladningsteknologi - har haltet bagefter indtil nu."

"Kort battertid er fortsat et af de største irritaionsmomenter for smartphone-brugerne, og det er en oplagt mulighed for producenterne af telefoner at forbedre brugeroplevelsen ved at tage nye batteriteknologier med længere levetid i brug," skriver ABI Research blandt andet.

"Samtidig gør væksten i wearables med begrænsninger i størrelsen problemet endnu mere akut."

Sker der noget nu?

Analysefirmaet peger på, at batteriteknologierne simpelthen ikke er fulgt med hardware-udviklingen, men at flere producenter - eksempelvis Amprius og Leyden Energy - allerede har nye silicium anode-batterier i produktion, ligesom der på det seneste har været gennembrud inden for batterier, der er baseret på germanium og lithium.

Og virksomheder, der udvikler nye batteriteknologier, er næppe det værste sted at investere sine penge, for behovet for nye batterityper vil kun vokse fremover:

"Muligheden er enorm," skriver ABI Research og peger på, at det gennemsnitlige hjem i dag har flere end 10 enheder, der ikke er forbundet til en stikkontakt og derfor anvender genopladelige
batterier.

Læs også:

Skæv smartphone-udvikling: Disse teknologier forsømmes

Ny batteri-type er mindre, kraftigere og har turbo-opladning

Denne teknologi skal give din mobil meget bedre batterilevetid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere