Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Forskerne ved ikke helt hvorfor: Ny batteri-teknologi kan genoplades 200.000 gange

Et nyt batteri, der kan genoplades mindst 200.000 gange, blev opdaget under et eksperiment. Teknologien kan forlænge dit mobilbatteris levetid hundredevis af gange.

Et batteri, der holder længere end din telefon og ikke omvendt, kunne være en ganske herlig oplevelse.

Og nu ser det ud til, at der sker noget med batteriudviklingen.

Batterierne, der anvendes i mobiltelefoner og computere, kan klare at blive genopladt nogen tusinde gange, før de efterhånden begynder at blive dårligere og dårligere til at holde på strømmen.

Den mest almindelige batteritype, der anvendes i dag, er baseret på grundstoffet lithium, der har det problem, at lithium nedbrydes over tid.

Men nu har forskere på University of California i Irvine (UCI) nærmest ved et tilfælde skabt et batteri, som kan genoplades mindst 200.000 gange, hvilket er flere hunderede gange så meget som et almindeligt lithiumbatteri.

Det skriver Popular Science

Bruger tynde guld-tråde

Den nye batteritype opstod under et eksperiment. 

I arbejdet forsøgte forskerne at anvende nano-tråde af guld i en Plexiglas-lignende gel. Disse tråde er ultra-tynde, faktisk mange gange tyndere end et menneskehår.

Men det var, da batteriet skulle testes, at der skete noget uventet.

"Vi begyndte at oplade og aflade batterierne, og her opdagede vi, at batterierne ikke ville dø," fortæller Reginald Penner, der er chef for UCI's kemiafdeling til Popular Science.

Han fortæller også, at forskerne faktisk ikke helt ved hvorfor.

Men efter 200.000 genopladninger viser batteriet ikke tegn på en reduceret ydeevne, hvilket forskerne naturligvis vil søge efter en forklaring på nu.

Foreløbig er teknologien på eksperimentstadiet, og den er langt fra egnet til egentlige test endnu.

Forskerne skal nu se på hvad, der sker, hvorfor og om det er muligt at anvende et billigere materiale end guld, eksempelvis nikkel.

Du kan læse mere om projektet på UCI's webside.

Du kan se UCI-forsker Mya Le Thai fortælle om eksperimentet videoen herunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere