Artikel top billede

Undgå passwordet: Smart tilbehør til at låse og åbne din computer med Windows Hello

Windows Hello kan mere end blot låse din computer op med dit ansigt. Der findes en lang række muligheder af tilbehør, som kan være med til at sikre din computer mod indtrængere. Se fem af dem her.

Windows Hello er Microsofts adgangsgivende software indbygget i Windows 10, som bedst er kendt for muligheden for at låse computeren ved at vurdere et foto af dit ansigt.

Siden sidste sommers Anniversary Update har Microsoft dog arbejdet på at gøre Windows Hello til et slags samlingspunkt for al adgangsgivende tilbehør.

I et blogindlæg har Microsoft optalt over 100 Windows 10-enheder og tilbehørs-muligheder, som fungerer sammen med Windows Hello.

Det betyder, at der er rig mulighed for at forbedre den fysiske sikkerhed omkring din computer for på denne måde at undgå, at folk opfanger din adgangskode og samtidig gør login-processen lettere.

Microsoft er selv på vej med en ny funktion, der også automatisk låser computeren, når du går fra den, hvis din computer er udstyret med Intels RealSense-kamera. 

Ny sikkerhedsfunktion på vej til Windows 10: Låser når du går væk fra computeren

Her er tre forslag til enheder, som via Windows Hello forstærker sikkerheden omkring login-processen.

Nymi band

Nymi Band er et armbånd med en indbygget pulsmåler, som fuldstændig fjerner behovet for kodeord i Windows 10.

Sæt dig ved din computer, tryk på armbåndet og Windows 10 låser op.

Armbåndet måler din puls og dens unikke "elektriske cardiogram (ECG), som anvendes til at åbne computere. Det betyder, at computeren eksempelvis ikke vil åbne, hvis andre end du selv forsøger sig ved hjælp af dit armbånd.

Har du et Apple Watch kan du åbne din Macbook med uret, så længe uret sidder på din arm og er låst op med en kode.

Yubi Key

Yubi Key er en lille USB-pind, der både er lille og billig.

Computeren kan ikke åbnes, hvis ikke USB-pinden er tilsluttet computeren. På den måde behøver du ikke skrive et kodeord ind hver gang.

Yubi Key understøtter også to faktor-godkendelse (two-factor authentication), hvis du vil højne sikkerheden, og nøglen kan også bruges til at sikre andre systemer som for eksempel Google Drive og Github.

HID Global Seos-kort

Nogle kender måske HID's nøglekort, som benyttes i virksomhedsregi til at begrænse adgang til fysiske områder i eksempelvis kontorbygninger.

Det nyeste kort fra firmaet fungerer også sammen med Windows 10-computere, der har en NFC-modtager.

På den måde kan du benytte kortet til at åbne din computer med det samme kort, som giver dig adgang til kontorbygningen. Der findes også en version, som kan bruges til digital signatur og kryptering baseret på NIST-standarder.

Læs også: Nye business-funktioner på vej i Windows 10: Her er planerne for den næste store opdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere