Ny sikkerhedsfunktion på vej til Windows 10: Låser når du går væk fra computeren

Microsoft arbejder på en ny funktion, der automatisk låser din computer, når du går fra den. Det kan være med til at højne sikkerhedsniveauet i virksomheder.

Microsoft har travlt med at færdiggøre de sidste funktioner og finesser til den kommende Creator-opdatering, der forventes at blive lanceret i april.

En af de nye funktioner ser ud til at være en funktion med det interne Microsoft-kodenavn "Windows Goodbye," et ordspil på Windows 10's eksisterende "Windows Hello"-funktion.

Computere med særlig kamerateknologi såsom Surface Pro 4 eller Surface Book låser automatisk op, så snart du sidder foran computeren. Det sker ved at skanne dit ansigt og på den måde verificere, at du er dig.

Læs også: Snapdragon 835: Fem ting du skal vide om superprocessoren i din næste smartphone

I det nyeste Windows 10-testbuild har Windows Central fundet en funktion ved navn "Dynamic Lock", som automatisk låser din computer, når du forlader den, ved at samme kameraer fra Windows Hello kan registrere, når du forlader kontorstolen.

Det er en banal sikkerhedsfunktion, men som kan få stor indvirkning i virksomheder og offentlige institutioner.

I dag skal du trykke Windowsknap + L for at låse computeren, men det kræver en aktiv handling, som mange glemmer. 

Hvis computeren automatisk låser, når du går fra den, er der færre scenarier, hvor data er tilgængelige, og færre gange hvor dine kollegaer skriver mystiske ting på din Facebook-væg som straf for din glemsomhed. 

"Dynamic Lock"-funktionen kræver dog en computer med Intels RealSense-teknologi for at fungere, hvilket de færreste ældre skærme og bærbare computere har. 

Funktionen forventes at udkomme sammen med Windows Creator-opdatering, der også byder på en lang række andre nyheder. Blandt andet får Edge-browseren en kærlig hånd, og der bliver sat stort fokus på 3D-modellering og Microsofts hologram-brugerflade til HoloLens og VR-briller.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
Med de japanske ejere i ryggen skal KMD's løsninger nu for alvor ud i verden: Her er topchef Eva Bernekes plan
Interview: KMD er med sine nye japanske ejere godt på vej ud på verdensmarkedet. Nu skal KMD's softwareløsninger for alvor udover stepperne. Se topchef Eva Bernekes plan her.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.