Artikel top billede

Ny sikkerhedsfunktion på vej til Windows 10: Låser når du går væk fra computeren

Microsoft arbejder på en ny funktion, der automatisk låser din computer, når du går fra den. Det kan være med til at højne sikkerhedsniveauet i virksomheder.

Microsoft har travlt med at færdiggøre de sidste funktioner og finesser til den kommende Creator-opdatering, der forventes at blive lanceret i april.

En af de nye funktioner ser ud til at være en funktion med det interne Microsoft-kodenavn "Windows Goodbye," et ordspil på Windows 10's eksisterende "Windows Hello"-funktion.

Computere med særlig kamerateknologi såsom Surface Pro 4 eller Surface Book låser automatisk op, så snart du sidder foran computeren. Det sker ved at skanne dit ansigt og på den måde verificere, at du er dig.

Læs også: Snapdragon 835: Fem ting du skal vide om superprocessoren i din næste smartphone

I det nyeste Windows 10-testbuild har Windows Central fundet en funktion ved navn "Dynamic Lock", som automatisk låser din computer, når du forlader den, ved at samme kameraer fra Windows Hello kan registrere, når du forlader kontorstolen.

Det er en banal sikkerhedsfunktion, men som kan få stor indvirkning i virksomheder og offentlige institutioner.

I dag skal du trykke Windowsknap + L for at låse computeren, men det kræver en aktiv handling, som mange glemmer. 

Hvis computeren automatisk låser, når du går fra den, er der færre scenarier, hvor data er tilgængelige, og færre gange hvor dine kollegaer skriver mystiske ting på din Facebook-væg som straf for din glemsomhed. 

"Dynamic Lock"-funktionen kræver dog en computer med Intels RealSense-teknologi for at fungere, hvilket de færreste ældre skærme og bærbare computere har. 

Funktionen forventes at udkomme sammen med Windows Creator-opdatering, der også byder på en lang række andre nyheder. Blandt andet får Edge-browseren en kærlig hånd, og der bliver sat stort fokus på 3D-modellering og Microsofts hologram-brugerflade til HoloLens og VR-briller.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
IT-JOB

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager

Centrica Energy Trading A/S

Senior Software Developer

Thales Communications & Security

Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere