Artikel top billede

Ny sikkerhedsfunktion på vej til Windows 10: Låser når du går væk fra computeren

Microsoft arbejder på en ny funktion, der automatisk låser din computer, når du går fra den. Det kan være med til at højne sikkerhedsniveauet i virksomheder.

Microsoft har travlt med at færdiggøre de sidste funktioner og finesser til den kommende Creator-opdatering, der forventes at blive lanceret i april.

En af de nye funktioner ser ud til at være en funktion med det interne Microsoft-kodenavn "Windows Goodbye," et ordspil på Windows 10's eksisterende "Windows Hello"-funktion.

Computere med særlig kamerateknologi såsom Surface Pro 4 eller Surface Book låser automatisk op, så snart du sidder foran computeren. Det sker ved at skanne dit ansigt og på den måde verificere, at du er dig.

Læs også: Snapdragon 835: Fem ting du skal vide om superprocessoren i din næste smartphone

I det nyeste Windows 10-testbuild har Windows Central fundet en funktion ved navn "Dynamic Lock", som automatisk låser din computer, når du forlader den, ved at samme kameraer fra Windows Hello kan registrere, når du forlader kontorstolen.

Det er en banal sikkerhedsfunktion, men som kan få stor indvirkning i virksomheder og offentlige institutioner.

I dag skal du trykke Windowsknap + L for at låse computeren, men det kræver en aktiv handling, som mange glemmer. 

Hvis computeren automatisk låser, når du går fra den, er der færre scenarier, hvor data er tilgængelige, og færre gange hvor dine kollegaer skriver mystiske ting på din Facebook-væg som straf for din glemsomhed. 

"Dynamic Lock"-funktionen kræver dog en computer med Intels RealSense-teknologi for at fungere, hvilket de færreste ældre skærme og bærbare computere har. 

Funktionen forventes at udkomme sammen med Windows Creator-opdatering, der også byder på en lang række andre nyheder. Blandt andet får Edge-browseren en kærlig hånd, og der bliver sat stort fokus på 3D-modellering og Microsofts hologram-brugerflade til HoloLens og VR-briller.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere