Artikel top billede

Ny sikkerhedsfunktion på vej til Windows 10: Låser når du går væk fra computeren

Microsoft arbejder på en ny funktion, der automatisk låser din computer, når du går fra den. Det kan være med til at højne sikkerhedsniveauet i virksomheder.

Microsoft har travlt med at færdiggøre de sidste funktioner og finesser til den kommende Creator-opdatering, der forventes at blive lanceret i april.

En af de nye funktioner ser ud til at være en funktion med det interne Microsoft-kodenavn "Windows Goodbye," et ordspil på Windows 10's eksisterende "Windows Hello"-funktion.

Computere med særlig kamerateknologi såsom Surface Pro 4 eller Surface Book låser automatisk op, så snart du sidder foran computeren. Det sker ved at skanne dit ansigt og på den måde verificere, at du er dig.

Læs også: Snapdragon 835: Fem ting du skal vide om superprocessoren i din næste smartphone

I det nyeste Windows 10-testbuild har Windows Central fundet en funktion ved navn "Dynamic Lock", som automatisk låser din computer, når du forlader den, ved at samme kameraer fra Windows Hello kan registrere, når du forlader kontorstolen.

Det er en banal sikkerhedsfunktion, men som kan få stor indvirkning i virksomheder og offentlige institutioner.

I dag skal du trykke Windowsknap + L for at låse computeren, men det kræver en aktiv handling, som mange glemmer. 

Hvis computeren automatisk låser, når du går fra den, er der færre scenarier, hvor data er tilgængelige, og færre gange hvor dine kollegaer skriver mystiske ting på din Facebook-væg som straf for din glemsomhed. 

"Dynamic Lock"-funktionen kræver dog en computer med Intels RealSense-teknologi for at fungere, hvilket de færreste ældre skærme og bærbare computere har. 

Funktionen forventes at udkomme sammen med Windows Creator-opdatering, der også byder på en lang række andre nyheder. Blandt andet får Edge-browseren en kærlig hånd, og der bliver sat stort fokus på 3D-modellering og Microsofts hologram-brugerflade til HoloLens og VR-briller.

Læs også: Stor-opdatering på vej til Windows 10 med nye smarte funktioner: Se dem her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere