Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Efter 20 år: Slut med de kendte sikkerhedsbulletiner fra Microsoft

Efter næsten 20 år med detaljerede sikkerheds-bulletiner til brugere og it-ansvarlige er det slut: Microsoft vil ikke længere udsende de kendte bulletiner. Ny model er dog på vej.

I næsten 20 år har Microsoft udsendt månedlige sikkerheds-bulletiner med detaljerede oplysninger om nye patches, sårbarheder og lignende i selskabets systemer.

Men nu er det slut: Microsoft har udsendt sin allersidste bulletin i den lange række. 

Microsoft har udsendt bulletinerne siden i hvert fald 1998, og de har i mange år haft stor betydning, i det selskabet har stået bag nogle af verdens mest udbredte it-systemer.

Microsoft vil dog ikke lade it-ansvarlige og andre særligt interesserede i stikken.

Fremover vil oplysninger om de sårbare systemer samt deres patches således kunne findes i en søgbar database, som har været i preview siden november - og kun her.

Her vil dokumenterne være søgbare i forhold til specfikke såbarheder, Windows-version, ramt software, release-dato og en række andre forhold.

Microsoft kalder databasen for SUG (Security Updates Guide).

Du finder SUG her.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste har Microsoft tidligere oplyst, at selskabets kunder har efterlyst bedre adgang til oplysninger om de enkelte sikkerheds-opdateringer.

Samtidig har der været en uoverenstemmelse mellem Windows 10 og alle andre Microsoft-produkter på denne front, da it-afdelingerne med Windows 10 løbende har skullet følge med i hver enkelt installering i den månedlige såkaldte download-and-install-pakke.

Det har været noget af en omvæltning i forhold til tidligere, hvor de it-ansvarlige har haft mulighed for at tilbageholde individuelle patches, hvis de har haft mistanke om, at de kunne skade andre systemer, arbejdsgange eller funktioner i de ofte komplekse it-miljøer.

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Microsofts månedlige sikkerhedsopdatering den mindste i mands minde: Hvor blev alle hullerne af?

Danske virksomheder har (ofte) middelalderlig it-sikkerhed: Her får du fem gode råd til moderne beskyttelse

Har undersøgt 141 exploit kits fra nettets mørke underverden: Disse sårbarheder vil de kriminelle udnytte

Microsofts tech-support misbruges til nye udspekulerede ransomware-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere